Анімалотерапія: карликовий кролик

«Жити можна лише для когось»

 Бруно Фереро, католицький священник-монах, відомий «Короткими історіями для душі».

Американський психотерапевт Елеонора Волой опрацювала теорію, що любов тварин схожа на материнську, і саме тому така цінна для людини.

Мене підтримають всі господарі домашніх улюбленців в тому, що тваринки прив’язуються до господаря незалежно від їх соціального, матеріального становища, розумових здібностей, зовнішності, а швидше навпаки… Людина, скромна за своїм соціальним положенням, для свого вихованця – буде Богом, лідером, сенсом життя, що вже, за науковими даними, є безпосередньою функцією ненаправленої, тобто неусвідомленої анімалотерапії.

Прогресивні психологи-зоотерапевти запевняють, що лікувальна дія при зоотерапії досягається шляхом дотику (тактильного контакту), за рахунок біополя тварин, яке випромінює всі органи тварини, і при поглажуванні відбувається інтенсивний обмін енергіями. Саме тому, за однією з теорій, тваринки надчутливі до проявів так званих «тонких вібрацій» та гостро реагують на обстановку в домі, вкладаються на хвору частину тіла, сумують та радіють разом із господарем.

Психотерапевтичний ефект анімалотерапії досягається простим шляхом – тварини уважні та терплячі слухачі, які замість критики та заперечень на заміну пропонують тепло та любов і, як писав Джером К. Джером: «Собаки ніколи не перебивають, ніколи не переводять розмову на свої проблеми та з усіх сил намагаються зрозуміти господаря».

Саме тому, я хочу звернути вашу увагу на тваринку, яка викликає захоплення – на карликового кролика – він завжди лагідний та спокійний, симпатичний з блискучим м’якеньким хутром, створює особливий домашній затишок у домі.

Передусім, догляд за тваринкою, такою як кролик, під силу навіть маленьким дітям! Контакт з кроликами полегшує біль, знімає страх спілкування, замкнутість.

З його допомогою можна досягти направленої анімалотерапії шляхом простих та доступних вправ:

  1. Вправа перша: тихенько та спокійно наблизитись до клітки з кроликом, щоб не злякати його, в іншому разі, кролик почне метушитись по клітці і спробувати торкнутися кролика, потім почати потроху його гладити. Ця вправа розслабляє мускулатуру кисті, покращує кровообіг у дрібних суглобах та м’язах кисті та ще розвиває акуратність та відповідальність.
  2. Вправа друга: гра з кроликом. Кролики дуже легко піддаються тренуванню, легко виконують різні трюки: легко вчаться перестрибувати через паличку, маленький бар’єрчик, з радістю танцюють за шматочок морквинки чи капустяний листочок, чи кульбабку. Якщо випустити кролика з клітки, він так радісно скаче, закидаючи задні лапки, що дарує радість та втіху.

Бажаю вам бути здоровими!