Симптоми депресії

Постійне, або надто часте перебування людини у пригніченому та похмурому настрої може бути ознакою депресії. Це може супроводжуватися поганим самопочуттям, зниженням працездатності, туманом в голові, розладами внутрішніх органів і в подальшому призводити до затяжних тривожних домок, аж до суїцидальних.

Звісно, що в житті кожного бувають різні дня. Одні кращі та приємніші, а інші – важчі та тривожніші. Треба розуміти відмінність між важким періодом та початком депресії.

Інфографіка допоможе розібратися у цих станах.

Якщо симптоми є стійкими і не минають за короткий час, то необхідно звернутися до спеціаліста! Лікування депресії складне та довготривале, проте необхідне. Не треба думати, що ви зможете вийти з цього стану самостійно. Процес затягування та заперечення призведе лише до додаткових ускладнень. Бувають спонтанні самостійні видужування при затяжних депресіях, проте це складає менше 10% і є дуже великий шанс повернення до хвороби протягом наступних 2=3 років.

Депресія – це не модне слово, яке використовують у всіх можливих випадках, а важке захворювання, яке важливо вчасно виявити.

Для того, щоб не допустити розвиток депресії, необхідно піклуватися про здорове та правильне харчування, вести активне життя, займатися спортом, нормалізувати та оптимізувати режим дня, спілкуватися з друзями, більше гуляти, повноцінно відпочивати у період відпустки.

Прислухайтеся до себе і не заперечуйте, якщо чуєте тривожні сигнали!