Здорові способи приготування їжі

Звичайно ж, найбільш корисною вважається їжа, тобто не оброблена ніяким з відомих способів. У такій природній їжі зберігається максимум вітамінів і мікроелементів, вона не містить ніякої шкідливої хімії (йдеться про органічні продукти) та канцерогени. В ідеалі ми повинні харчуватися так: вийшли на свій город, зірвали помідорчик і з’їли. Але зрозуміло, що сучасне життя далеке від ідеалу і тому нам необхідно підлаштовуватися під його скажений ритм, але ні в якому разі не за допомогою їжі з фаст-фуду, адже існує тисяча інших корисних і швидких способів готування.

Залежно від ваших кулінарних пристрастей продукти можна готувати на пару, відварювати, тушкувати</strong> або запікати.

При цьому готування на пару, напевно, більш здоровий спосіб приготування їжі. Адже продукти, приготовані на пару, добре зберігають свою харчову цінність, вітаміни і мікроелементи, виходять соковитими і зовсім не вимагають жиру в процесі приготування. Саме тому їжа на пару рекомендована дітям, вагітним і літнім людям. Але, на жаль, багато хто вважає смак такої їжі пісним і рідко вживає цей найбільш здоровий спосіб приготування їжі на своїй кухні.

Звичайно, найбільш поширеним залишається метод варення продуктів, однак при ньому частина вітамінів і мікроелементів елементів з водою, тому їжа стає менш корисною, ніж при готуванні на пару.

При тушкуванні також як і при варці частина корисних елементів покидає продукт, тому що процес відбувається в тій же воді, але невеликій її кількості і на маленькому вогні.

Але є ще один цікавий метод – запікання, при ньому в їжі зберігається достатня кількість вітамінів і мікроелементів і їжа при цьому насичена яскравим смаком. Однак намагайтеся запікати продукти у фользі, а не в спеціальному рукаві. Адже рукав – це плівка, пластик, тому при занадто високій для нього температурі цей матеріал може віддавати в їжу шкідливі речовини.<

Найнебезпечнішим же методом приготування їжі вважається жарка у великій кількості олії. По-перше, жири при нагріванні утворюють канцерогени, які при регулярному вживанні збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань. А по-друге, масло проникає в продукт, різко підвищуючи його калорійність. Для прикладу: 100 гр вареної картоплі містить близько 70 ккал, а 100 гр смаженої вже більше 200 ккал. Так що робіть висновки і по можливості взагалі не використовуйте такий спосіб готування, як жарка.

Ще більше цікавого про здоровий спосіб життя шукайте в моєму блозі