Абрикос, користь та вживання для гарної фігури

Моя найулюбленіша пора – літо. Коли заходиш на ринок, розбігаються очі, все таке гарне, кольорове, запашне… І ось вони, сонячні, жовті, помаранчеві і навіть багряні абрикоси. Їх їдять свіжими, роблять смачне варення та конфітюри і навіть висушують. 

Абрикоси просто рясніють корисними речовинами, список яких аж ніяк не обмежується вітамінами. Так, наприклад, ці ласощі неймовірно багаті на бета-каротин – речовину, яка допомагає підтримувати здоров’я очей, а також є прекрасним антиоксидантом. Вживаючи в їжу абрикоси весь сезон, ви не тільки підправити зір, але й істотно поліпшите стан печінки і щитовидки. 

Вітамінна основа цього фрукта – вітаміни А і С. Перший захищає шкіру від старіння, крім інших його заслуг, а другий, як відомо, доблесно охороняє імунітет людини, дозволяючи справлятися з вірусами і практично виключити ризик простудних захворювань. 

У складі абрикоса міститься велика кількість йоду, калію, магнію та заліза. Ці мінерали мають важливе значення для серцево-судинної і кровоносної систем організму, завдяки чому цей фрукт важливо регулярно їсти тим, хто страждає анемією. 

Ще один очевидний плюс абрикосів – велика кількість клітковини, яка не розчиняється у шлунково-кишковому тракті, а набухає, зберігаючи жорсткість волокон, і чистить його. Завдяки цьому можна вирішити проблему розлади шлунка, а також звільнити свій організм від токсинів і шлаків. 

Що примітно, курага (сушені абрикоси) користі несе не менше – вона зберігає всі корисні властивості цього фрукта, от тільки його калорійність і рівень цукру істотно підвищуються. 

Вживання абрикосів без шкоди фігурі

Незважаючи на те, що калорійність у абрикосів досить низька, всього 41 ккал на 100 г, їх краще вживати виключно в першій половині дня. За активний день ваш організм в будь-якому випадку витратить отриману з вуглеводами енергію. А от є їх увечері перед телевізором, та ще й в необмеженій кількості, не рекомендується – отримані калорії швидко осядуть на проблемних зонах. Абрикоси цілком можна вписати в меню правильного харчування для схуднення. 

При використанні абрикосів під час дієти потрібно дотримуватися певних правил, оскільки це солодкий фрукт, в складі якого досить багато вуглеводів (10,8 г). Не секрет, що велика кількість цукру і вуглеводів в їжі викликає різкі скачки рівня цукру в крові, що провокує швидке посилення апетиту і повторний «голод». Це – одна з причин того, чому вживати їх варто обмежено.