Чому застуда та грип трапляються частіше взимку?

Я дуже люблю зиму, мабуть, найбільше. Але, дійсно, є така закономірність, що зима несе за собою часту застуду та грип, відповідно романтика від пори року як такої може перетворитися у суворий ліжковий режим не на один день.

Все дуже просто

  • Протягом зими люди більшість часу проводять у закритих приміщеннях, менше відкривають вікна, що призводить до застою повітря і збільшення концентрації вірусів у ньому.
  • Дні коротші, нестача сонячного світла, як наслідок – недостатність вітаміну D та мелатоніну, які потребують сонця для синтезу. Це компрометує імунну систему організму,яка стає чутливішою до вірусів.
  • Розповсюдження вірусу відбувається повітряно-крапельним шляхом. Коли людина чхає чи кашляє, то безліч мікрокрапель розлітається навколо неї і відповідно потрапляє на людей, які поруч. У зимову, морозяну суху погоду слизова носа пересушується, що полегшує втручання вірусу, який на неї потрапляє. У сухому холодному повітрі вірус живе довше.

Тому бережемо себе і намагаємося при жодних обставинах не захворіти! При перших симптомах краще залишитися вдома, бо в іншому випадку ви берете на себе відповідальність за здоров’я не однієї людини. Кілька днів ліжкового режим допоможуть якомога швидше повернутися до звиичного життя. Не переоцінюйте свій організм і не думайте, що з вами нічого такого  не може трапитися!

Незважаючи на небезпеку, яку може нести у собі зима, ми всі її дуже чекаємо. Зі снігом, морозом та відповідно зимовими розвагами. Останні роки зима не така вже й зима… на жаль.

Неймовірний ролик від Кока-коли, чиї веселі пісеньки традиційно асоціюються з настанням свят).

Обов’язково подивіться!!!

Особисто я вірю, що хороший настрій, правильні налаштування, здоровий та активний спосіб життя можуть запобігти хворобі.

Треба бути однозначно оптимістами і ніколи не опускати руки!)