Правила поведінки у воді

Якщо відпочинок передбачає купання, то треба пам’ятати про певні правила. Ніколи не треба бути впевненим на  100%, що \”зі мною такого трапитися не зможе\”.

Цього наперед ніхто не знає, тому… Самі пам’ятайте та особливо наголошуйте дітям, що перебування у воді – це підвищений ризик! Тому жартувати та нехтувати простими правилами безпеки може призвести до трагічних наслідків. 

  1. Для купання обирайте відведені для цього місця. Не шукайте відділених місць, де нікого нема і де природа не є вам відомою. 
  2. Погодні умови є важливі при купанні. Як і температура води.  Не переохолоджуйтеся! Слухайте всій організм і не переоційнюйте себе!
  3. Не купайтеся відразу після прийому їжі, так як це буде надто великим перенавантаженням для всіх органів та систем. Звісно, що вживання алкоголю при купанні не є припустимим!
  4. Не запливайте за обмежувачі та буйки. Таки для чогось вони є і не вважайте себе розумнішими від людей, які їй встановлювали.
  5. За буйками переважно плавають човни та інші плаваючі засоби. Зіткнення з вами може призвести до дуже серйозних наслідків.
  6. Не використовуйте надувні матраси, кола, як засоби рятування на воді, тому не запливайте на них у небезпечні місця.
  7. Надувні плаваючі засоби можуть бути легко віднесеними вітром далеко від берега. 
  8. Перед вжитком, чи інших засобів для плавання, добре огляньте їх ще на березі. Вони можуть бути ушкодженими. 
  9. Навіть, якщо ви добрий плавець, не намагайтеся переплисти протоки та відстані між острівцями. Ззовні не видима течія може бути дуже небезпечною. 
  10. Не пливіть безпосередньо за плаваючим засобом. Це дуже небезпечно!
  11. Не стрибайте у воду там, де ви не знаєте дня! 
  12. Купатися краще ідіть з кимось. Ніколи не відомо, що може статися.
  13. Не ідіть у воду, якщо ви себе погано почуваєте, чи якщо ви надто перевтомлені. Також не можна купатися, якщо ви відчули хоча б мінімальні прояви теплового удару.
  14. Найбезпечніше плавати вздовж берегової лінії.

Правила дуже прості. І всі, наче, про них знають. Тільки статистика нещасних випадків коло водойм з кожним роком чомусь не змінюється. 

Бажаю всім чудового відпочинку коло воду звісно що з розумом!