Вплив прянощів на формування характеру людини

Пря́нощі (згідно з Вікіпедією) – продукти рослинного походження (висушені або у свіжому вигляді частини пряних рослин), що містять пряні й запашні речовини. Прянощі – це спеції рослинного походження. Прянощі є складовою переважної більшості приправ.

Як прянощі використовують насіння (наприклад, гірчиці), плоди (наприклад, перцю, ванілі, анісу), квітки або їхні частини (гвоздику, каперси), листя (лавровий лист), корені (імбир, куркуму) тощо.

Прянощі застосовують у кулінарії, харчовій промисловості, медицині, парфумерії.

З давніх давен прянощі були на вагу золота. Через сотні, тисячі кілометрів перевозилися вони з місць, де вирощувалися, в інші країни. У певних народів є свої улюблені прянощі, вживання яких відображає культорологічні та етнічні особливості.

Як виявляється прянощі не лише смачно та корисно, це ще й необхідно для формування тих чи інших рис характеру. Віками люди це відслідковували, і цей досвід допоміг чітко виявити формування тієї чи іншої риси характеру при вживанні означених прянощів.

Не вживайте прянощі у надлишку, а особливо якщо у вас є проблеми зі здоров’ям! До всього відностеся з розумінням і тоді ви зможете отримати максимальне задоволення від життя!)