Як виглядає сеанс бджолотерапії сьогодні?

Скажи мені, Бджоло, чого ти така дурна?
Знаєш, що плоди твоєї праці не так тобі,
як людям корисні і тобі навіть часто шкодять

Григорій Сковорода

«А навіщо на світі БДЖОЛИ? Щоб робити мед!»

Апітерапія від латинського слова apis – «бджола» – це один з найпопулярніших методик, які спливають в уяві, коли мова заходить про натуртерапію. А от чи виникає така ж асоціація при згадуванні зоотерапії, чи анімалотерапії?

Мабуть, все-таки рідше, а даремно, тому що не тільки мед є «знаним лікарем» всіх часів і народів, що не втрачає своєї популярності до сьогодні. На жаль, часто на згадування про «бджолу» реагують, як на подразник – виникає відчуття страху або побоювання, що залишилось як спогад про укус бджоли. І геть не хочеться розбиратись у тому, що наслідком бджолиного укусу насправді є оздоровлююча на організм дія: стимулюється обмін речовин, активізується дія гормонів гіпофізу, наднирників, що в свою чергу відновлює нервову, імунну та судинну системи.

Проте, в розрізі зоотерапії я хотіла б звернути увагу на метод оздоровлення бджолиним жужанням (гулом). Цей вплив – аналогічний всім видам анімалотерапії: налаштування на біополе людини, вплив звуків і вібрації тощо.

Як виглядає сеанс бджолотерапії сьогодні?

  1. Це може бути в парку чи садку, де вам затишно і зручно. Заплющіть очі, та спробуйте поспати.
  2. Якщо ж Вас запросили в спеціально облаштований будиночок для таких сеансів, то це буде дерев’яна лежанка з дірочками, через які добре поширюється запах меду і пилку з вуликів. Завдяки цим отворам і бджолам температура в такому будиночку тримається завжди 34–35 °С. Треба лише лежати на біовулику, а біополе бджолиної сім’ї працюватиме, відновлюючи організм. А розслабившись та прислухавшись, ви відчуєте, що простір наповнений ще й гулом цих диво-комах.

Двогодинний сеанс сну на вуликах заміняють 8-годинний сон. За 10 хвилин бджолиного гулу засинають навіть ті, хто страждає від безсоння. Курси терапії для ослаблених можна повторювати щодня стільки, скільки цього потребуєте – 20–40 сеансів. Здоровим – сеанс подарує позитивні емоції та наповнить силою, таємницю якої знає тільки бджола.

Спеціалісти запевняють сьогоднішні бджолині роди – спеціальні – вони не жалять, а при правильному розташуванні хатинок з вуликами – літ бджоли завжди направлений на волю, а не в будиночок.

Не хворійте! Будьте здорові! Пам’ятайте, що все у природі взаємопов’язано!