10 активних MUST DO цього літа

Погодьтесь, літо – найздоровіша пора року! Щодня ми їмо багато свіжих ягід, фруктів та овочів, чудова погода надихає на активне дозвілля, ми більше часу проводимо на природі і отримуємо натуральний вітамін D. Саме влітку ми найчастіше беремо відпустку і подорожуємо, і в результаті – позбавляємось стресів та набираємось сонячної енергії на рік вперед.

Але літо минає так швидко! Щоб восени не було «нестерпно боляче за безцільно прожиті» літні години, беріться до справи – попереду ще 2 місяці сонця, тепла і чудового настрою! Озброюйтесь списком активних must do цього літа, які зроблять його спортивним і веселим, та відірвіться на повну!

Отже, що потрібно зробити влітку?

1. Зайнятись літніми видами спорту

Пляжний волейбол, бадмінтон, теніс, футбол, баскетбол – всі ці активності на свіжому повітрі дозволять вам не лише залишатися у гарній формі, а і весело провести час із друзями. Можете влаштувати чемпіонат зі стрибків на скакалці чи у класики – літо прекрасний час впасти в дитинство!

2. Піти у парк аттракціонів та зоопарк

До речі, про дитинство. Беріть дітей, хресників, молодших братів чи сестер і занурюйтесь у світ солодкої вати, морозива та незабутніх емоцій! І обов’язково знайдіть час запустити із дітьми повітряного змія чи паперових корабликів (дорослі, це не так просто, як ви думаєте).

3. Більше ходити пішки та дістати з гаражу велосипед

А щоб зрадницькі калорії від морозива не осідали на талії, дайте перепочити вашому авто. Якомога більше ходіть пішки чи їздіть на велосипеді. Якщо вам потрібна причина для того, щоб прогулятися – заведіть собаку! Тоді активні прогулянки стануть вашою звичкою.

4. Піти у похід
Запах вогнища, печена картопля, пісні під гітару та душевні розмови всю ніч… Похід – така романтична та захоплива пригода. Не обов’язково (хоча бажано) їхати у гори, головне – відшукайте палатку, беріть найкращих друзів та влаштуйте собі незабутній вікенд за містом.

5. Піти у ліс за ягодами

Чорниці, суниці, малина – здається, зібрані власноруч вони стають ще смачнішими!

6. Покататись верхи

Спілкування із цими розумними та шляхетними тваринами позбавляє від депресії та надихає на нові звершення. А їхати верхи – так приємно та захоплююче. Літо – чудовий час спробувати себе у ролі вершника.

7. Багато плавати

У морі, в річці або навіть у басейні! Плавання не лише освіжає та знімає стрес, а і масажує спину, що особливо корисно для тих, хто протягом року веде сидячий спосіб життя.

8. Зробити щось екстремальне

Стрибніть з парашутом, політайте на параплані, покатайтесь на водних лижах – зробіть те, що давно хотіли і не наважувались. Навіть, якщо для вас екстрим – це покататись на роликах. Просто зробіть це!  

9. Їсти сезонні фрукти та овочі

Спробуйте всі види ягід, які знайдете на ринку. Приготуйте декілька різних фруктових пирогів та пригостіть ними рідних та друзів. Навчіться готувати корисні для фігури і смачні смузі та пийте їх кожен день.

10. Більше подорожувати

Досліджуйте сусідні міста, вибирайтесь за місто – хоча б на пару днів. Жодних відмовок! Враження – річ безкоштовна, але безцінна.

 

Ми вирішили дізнатись в українців, що вони хочуть встигнути зробити до кінця літа:

Маргарита ВЕРТАЙ, економіст:

Нещодавно повернулась з активної відпустки – похід у гори, рафтінг, велотур, катались на конях. Хочу ще! До кінця літа планую встигнути з’їздити на два дні на відпочинок із палатками – у Буки чи на Десну і на яку-небудь екскурсію, наприклад у Вінницю або Батурин.

Кирило КРИВЕНКО, інженер:

Хочу вдосталь налітатися на літаку – хоча б освоїти ази, звикнути… Ще планую політати на планері і поїхати вздовж Дніпра у дводенну подорож.

Ірина ВАСИЛЕНКО, співачка:

Я майже рік назад одружилася, але у нас з чоловіком ще не було так званого «медового місяця», тож чудово було б поїхати подорожувати своїм ходом по Україні, адже ми маємо таку неповторну історичну спадщину та прекрасну природу! Особливо цікавлять Карпати влітку.

Віктор ПАРФЕНЮК, спортивний масажист:

Хочу пройти курси по су джок терапії, а ще – з’їздити кудись на природу, в гори хоча б на пару днів.

Костя ТКАЧЕШАК, співак:

Планую завершити водійські курси та піти на курси англійської, а в серпні – поїхати в Польщу на майстер-класи з хіп-хопу від американських хореографів.

Єлизавета ГЛІНСЬКА, кондитер:

Хочеться встигнути відпочити, зарядитися сонячною енергією і плавати, плавати, плавати! А ще – відсняти хоча б половину своєї книги.

Сніжана СЕНАТОС, редактор:

Пірнути у море з аквалангом і спробувати вейкбордінг. А ще – пограти у пляжний волейбол.

Вікторія СМАХТІНА, викладач англійської мови:

Якомога більше разів стрибнути з парашутом, в серпні – піти в гори (Горгани), політати на параплані, покататись на квадроциклах, а також взяти участь у  черговому забігу з перешкодами.

Літо – час для звершень та активних пригод. Тому найголовніше must do – це забути про свої гаджети, вийти із дому і сповна насолодитися літніми розвагами.

Підготовлено Галиною ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Аквааеробіка: спорт як відпустка”