13 лютого: всесвітній зимовий День «Велосипедом на роботу»

Завтра, 13 лютого, проводиться Всесвітній зимовий День «Велосипедом на роботу», в рамках якого всім жителям міст пропонують відмовитись у цей день від машин і дістатися до свого офісу чи університету на екологічному виді транспорту – старому доброму велосипеді. Якщо вас не лякає холод та сніг, ви скучили за прогулянками на велосипеді і відчуваєте в душі потяг до чогось нетривіального, здорового та активного – долучіться до цієї акції, як це вже зробили тисячі людей. Акція проходить по всьому світу: в США, Китаї, Турції, Фінляндії, Канаді, Хорватії, Японії, Росії та багатьох інших країнах.

У минулому році найактивнішим містом став фінський Оулу: згідно зі статистичними даними, у цей день на роботу на велосипедах вирушили 600 жителів цього міста. Наразі найактивнішими є міста Канади, США і Фінляндії. Чому б і українцям не долучитися до цього зимового івенту?

Щоб стати учасником цієї масштабної акції, потрібно лише відмітитись на карті учасників на сайті http://winterbiketoworkday.org, пересуватися весь день у справах винятково на велосипеді і не забути продемонструвати свій маршрут у соціальних мережах Facebook, Twitter або Vkontakte, розмістивши відповідний хештег #winterbiketowork і додавши фотографії або навіть відеоподорожі, які, до речі, також можна завантажити на сайт акції, тим самим поділившись із друзями деталями своєї веселої еко-подорожі.

Організатори закликають активно залучати до акції всіх своїх друзів та знайомих, адже пересівши на один день на велосипед, кожен може зробити свій безцінний внесок у покращення екологічного стану планети а також власного життя – ставши на один крок ближче до себе оновленого – більш здорового, більш активного та менш заангажованого та інертного.

Не забувайте про правила безпеки на дорогах, одягайтеся тепліше, оминайте слизьких та нерозчищених доріг – і вперед, на зустріч зимовому сонцю та морозному вітру!

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Веложиття: корисно, цікаво, захоплююче!”

“У місті – на велосипеді: життя або гаманець?”

“16 вересня: на роботу – на велосипедах!”

“Активні вихідні: у Києві – велопарад, у Харкові –флешмоби (11-12 жовтня)”