Чи корисний швидкий секс

Секс – це така сама потреба, як їжа або сон. Але ви ж не спите лише тричі на місяць? Сексологи стверджують, що регулярні інтимні стосунки – ознака морального та фізичного здоров’я.

Про його користь для здоров’я знають усі, але справа не тільки в цьому. Регулярний та якісний секс важливий в першу чергу для збереження кохання та близькості всередині пари.

Декілька порад для дуже зайнятих подружніх пар:

  • Пам’ятайте, що шкідливий лише фастфуд, а швидкий секс може бути дуже навіть корисним. Звісно, хочеться свічок, неквапливої прелюдії, ще й після романтичної вечері з келихом вина… Але на весь цей антураж дійсно часто не буває часу, а от на спонтанний секс час можна знайти завжди. І не потрібно думати, що задоволення в цьому випадку отримає лише сильна половина людства. Жінки часто зізнаються, що найшаленішим у них був саме спонтанний секс.

  • Якщо ж без прелюдії не обійтися, використайте сучасні технології на користь вашим інтимним стосункам: надішліть незадовго до завершення робочого дня коханому інтимне фото або напишіть декілька фраз, які налаштують на романтичний лад.

  • Вживайте більше афродизіаків. У вашому щоденному раціоні обов’язково повинні бути риба та морепродукти, мед, шоколад, полуниця, горіхи, часник, різноманітні спеції. Так ви будете готові до сексуальних звершень у будь-яку вільну хвилинку. А от від жирної їжі краще відмовитись.

Австралійські та британські вчені зробили песимістичні висновки стосовно зниження рівня сексуального життя: сучасні австралійці займаються сексом в середньому 1,4 рази на тиждень, а сучасні британці 3 рази на місяць. 10 років тому цей показник складав 1,8 разів на тиждень і 5 разів на місяць, відповідно.

Хто винен?..

Основною причиною зниження лібідо, на думку дослідників, є те, що у сучасних подружніх пар стає все менше часу на інтимні стосунки.

По-перше, обидва партнери зазвичай витрачають багато часу і сил на реалізацію себе в професії. Часто за бажання збудувати кар’єру та покращити фінансові можливості сім’ї доводиться розплачуватись зниженням сексуального лібідо. По-друге, після одруження життя людей наповнюється великою кількістю нових обов’язків, окрім роботи – діти, ремонт, домашні клопоти… Також свою руйнівну роль відіграють сучасні технології – захоплення соціальними мережами та онлайн-іграми суттєво погіршують сексуальне життя пар.

Однак нехтувати якістю сексуальних стосунків не варто. Не помітите, як з часом сексу у вашому житті ставатиме все менше, і це призведе лише до відсторонення та віддалення вас один від одного.

..І що робити?

Зберегти кохання без фізичної та емоційної близькості практично неможливо. До того ж секс – це так корисно. Він знімає стрес, наповнює енергією, тренує м’язи і нормалізує емоційний стан. Тому необхідно розставляти пріоритети та знаходити час для інтимних стосунків.

І не переймайтесь, знайшли час прочитати цю статтю – знайдете час і на секс.

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Сексуальна розбірливість”

“Менопауза і секс: у полоні упереджень”

“Скільки сексу потрібно людині?”