Активні вихідні 12-13 вересня: з користю для здоров’я!

У суботу, 12 вересня, відзначається День фізичної культури та спорту! А тому найближчі вихідні будуть надзвичайно багатими на події, пов’язані з активним способом життя у різних куточках України. Тож зупинимось коротко на найбільш масових, важливих та цікавих заходах, у яких можна ще встигнути взяти безпосередню участь без попередньої реєстрації.

12 вересня в Києві Національний олімпійський комітет України водинадцяте проводить на Майдані Незалежності «Всеукраїнський Олімпійський урок». Він розпочнеться о 13:00 біля будівлі Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36).Однак ще до офіційного початку уже з 11:30 стартує конкурсна програма, розпочнуться спортивні вікторини, а згодом – розминка Do like Olympians, веселі змагання та конкурси за участю українських чемпіонів та призерів Олімпійських Ігор. Після офіційного відкриття Дня фізичної культури та спорту розпочнуться міні-турніри з видів спорту, показові виступи юних спортсменів на спеціально встановлених спортивних майданчиках та майстер-класи за участю учнів ДЮСШ, училищ, спортивних закладів та відомих українських спортсменів та тренерів. На 60 майданчиках з різних видів спорту кожен може випробувати свої сили і отримати олімпійські сувеніри, також взяти участь у олімпійському флеш-мобі і навіть вибороти собі національне олімпійське екіпірування! Отож приходьте на головну площу країни та відчуйте себе олімпійцем!

До свята фізкультурника приурочений і 1-ий Всеукраїнський веломарафон «Ташлик–2015», що проходитиме 12-13 вересня 2015 у місті Южноукраїнську Миколаївської області по трасі навколо Ташлицького водосховища протяжністю 29,1 км (асфальт, бетон, гравій, польові дороги). У суботу, 12 вересня, о 16:00 розпочнеться роздільна гонка на 1 коло, а у неділю 13-го – загальний старт о 10:00 власне веломарафону на 2 кола (58,2 км). Реєстраційний внесок у розмірі 100 грн. можна зробити в день на місці старту з 14:30. Для учасників веломарафону можливе проведення безкоштовної екскурсії на Південно-Українську АЕС. Зверніть попередньо увагу на технічні вимоги до участі у змаганнях!

Альтернативою для  любителів більш екстремальної їзди може слугувати інший, міжнародний гірський веломарафон – «МТБ марафон Пилипець 2015», що вже втретє проводиться в районі відомого гірськолижного курорту Пилипець Міжгірського району на Закарпатті (територія готелю «Шепіт Карпат»). Організатори пропонують три різні за складністю траси на вибір, старти розпочнуться з 10 год. А з 7:00 до цього часу проходитиме реєстрація та можна буде сплатити стартові внески у розмірі 300-500 грн. в залежності від обраної траси. Марафон буде проведено за круговими маршрутами. Карти будуть доступні на інтернет-сторінці та в офісі змагань перед їх початком. Старт масовий. Наступного дня, 13 вересня, відбудуться змагання із найшвидшого підйому на вершину гори Гимба «Містер Гимба 2015»  До участі цих змаганнях допускаються виключно учасники «МТБ марафону Пилипець 2015», заявки прийматимуться до 20:00  12 вересня (організаційний внесок становитиме 200 грн). Старт 13 вересня о 9:00 роздільний з інтервалом у 10-30 секунд (буде оголошено безпосередньо у день старту). Атож незабутні враження для шанувальників маунтін-байку гарантовані!

До речі, на вершину Гимба можна буде спробувати добратись і своїми ногами – 13 вересня о 12:00 розпочнуться змагання з гірського бігу «Гимба Скайран». Дистанція пробігу – 7,5 км  з набором висоти 800 метрів. Учасником змагань може стати кожен віком18 – 55 років, хто пройшов інтернет-реєстрацію, сплатив стартовий внесок 50 грн. та має медичну довідку про задовільний стан здоров’я.

13 вересня у Львові відбудеться благодійна акція «Пробіг з вірою в серці». Це один з етапів загальноукраїнського благодійного проекту, метою якого є збір коштів на кардіологічне обладнання для діагностики та лікування вроджених хвороб серця у дітей в містах, де він проводиться. Акцію підтримують великі вітчизняні компанії, благодійні організації та пересічні громадяни. У програму Пробігу входить розминка, майстер-класи Street Workout, фото-зони та приємні подарунки всім учасникам. Двокілометровий коловий забіг розпочинатиметься та фінішуватиме біля пам’ятника  Івана Франка у однойменному парку. Для усіх небайдужих щоб взяти участь у Пробігу необхідно зареєструватись ( заповнити і підписати заяву на участь), сплатити благодійний реєстраційний внесок (50 грн. – дорослий, 25 грн. – дитячий (дітям від 7 років)), який можна сплатити на місці старту. Усі кошти, що є реєстраційними внесками за участь у заході, спрямовуються на придбання медичного обладнання для лікарень. Заповнену заяву на участь потрібно надати при отриманні пакету учасника на місці старту, починаючи з 13:00. Самі забіги стартуватимуть з 14:30 (основному для дорослих передуватимуть два короткі для дітей відповідно молодших та старших 7 років). Після оголошення суми зібраних коштів та імен переможців змагань буде проведена молочна вікторина для усіх учасників Пробігу.

А напередодні, 12 вересня, о 9:00 там же, у парку ім. Івана Франка, відбудеться безкоштовне бігове тренування Open Run Day. Lviv. Тренування та розминку проводитимуть срібна призерка Олімпійських Ігор у Пекіні Ірина Ліщинська та Дмитро Черніцький. Усі присутні будуть розділені на дві групи в залежності від рівня бігової підготовки. А по закінченню тренування серед присутніх буде розіграна безкоштовну реєстрацію на Wizz Air Kyiv City Marathon, що пройде у столиці 27 вересня.

Отож бажаємо вам, як завжди, провести вихідні не лише активно, але й з користю для себе та інших!