Активні вихідні 16-17 січня. Зимові розваги: сноуборд, сани чи… велосипед?

У розпалі багаті на яскраві події новорічні свята, байдуже, чи є сніг та мороз на вулиці, чи немає. Однак обмежувати свою активність лише святковими застіллями, звісно ж не варто. Навіть якщо погода не сприяє традиційним зимовим розвагам, як от гра у сніжки, катання на ковзанах чи санчатах, завжди можна знайти собі активне заняття до душі.

Звичайно ж, просто неможливо уявити собі ці вихідні без колядок і щедрівок! А куди ж іще поїхати, щоб почути справжні автентичні колядки, як не у Львів?

Саме у місті Лева уже в 17-е пройде Фестиваль “Велика коляда”. Це дивовижне музичне й духовне дійство возвеличення таїнства Різдва неодмінно здивує вас: на фестивальній сцені виступить близько 2000 людей з душевним і щирим виконанням різдвяних композицій, колядок, щедрівок, віншувань у класичному та сучасному оранжуванні.

А ще там же, у Львові, не пропустіть!!! – Фестиваль “Лялькові різдвяні історії”. І як додають самі організатори, історії не тільки лялькові, і не всі Різдвяні, але однозначно усі наповнені любов’ю, вірою, добротою та роздумами про цінності життя.

Якщо ж ви плануєте провести цей уікенд разом з дітками, тут теж є з чого вибирати.

Завітайте 16 січня на етнофестиваль “Карпатські Фестини” в Олимпійському містечку. Не зважаючи на те, що подія відбувається в центрі столиці, ви неодмінно відчуєте атмосферу Буковелю! Під звук трембіт ви зможете покататися на ковзанці й атракціонах. А також подивитися виступи випускників дитячої школи фігурного катання й хокею – маленьких зірочок та їхніх професійних тренерів. А опісля виступу – подивитися майстер-клас з приготування справжнього закарпатського бограчу, приправленого гуцульською музикою і стародавніми легендами. Шеф-повари поділяться секретами приготування з усіма бажаючими і навчать готувати ще одну традиційну страву – гуцульський банош!

Увага! Цього дня діє акція «Гуцул +1»: одягайтеся, як справжні гуцули і за це, купуючи квиток на будь-який атракціон, 2-й квиток ви отримуєте безкоштовно!

17 січня в Олімпійському містечку відбудеться “День сім’ї – фестиваль, де розважаються діти й усміхаються дорослі. Вас розважатимуть веселі міньйони з анімаційною програмою, розіграшами, естафетами й захоплюючими конкурсами.

Віднайти цікавинки і весело провести час не покидаючи міста можна буде й у Парку культури у Львові. Свіже повітря, святкова ілюмінація, еко-ялинка, прокат санчат, продаж льодяників, лижна школа, сноутюбінг-траса, ярмарок, катання малечі на хаскі. Звичайно, такий проект залежить від наявності снігу, але організатори запевняють, що передбачили і цей нюанс.

Якщо ж ви плануєте ще трохи відпочити поза межами міста і насолодитися свіжим зимовим повітрям, можливо, вам буде цікава наступна інформація.

15-16 січня 2016 у Карпатах відбудеться ІІ етап Всеукраїнських любительських змагань зі сноубордингу «Bukovel Snowboard Race».

На спеціально підготовленій трасі розгорнеться справжня боротьба. Спортсмени та любителі зможуть позмагатися на одній трасі в дисциплінах слалом та слалом-гігант.

Деталі та реєстрація на www.sportpro.org.ua. Бажаємо Вам приємного відпочинку та незабутніх вражень!

Ви не катаєтеся на сноуборді? А як щодо сноубайка, сноутюбінга, чи звичайних санок?

До речі, про санки. Не дарма кажуть, готуй сани влітку. На літо також слід починати налаштовуватися вже зараз, тоді воно не застане вас несподівано з зайвими кілограмами ваги, неготовими фізично, морально чи … технічно. Адже, перефразувавши вище згадане прислів’я, цілком доречно розпочинати готувати й велосипед взимку!

Це буквально й пропонують зробити у суботу, 16 січня у Києві за адресою  вул.Лаврська, 6, (неподалік від м.Арсенальна). Саме тут з 10:00 до 15:00 проходитиме майстер-клас з обслуговування та ремонту велосипеда. Після такого майстер-класу цілком до снаги  робити нескладний ремонт велосипеда вдома або в польових умовах, розібратися у налашуваннях коліс, вилок, гальм, перемикачів, та трансмісій. Організаторами з Veloprostir буде надано повний перелік інструменту, необхідного для ремонту. Всі ключі та витратні матеріали надаються майстернею. Найважливіше, що все можна буде зробити своїми руками! Потрібно тільки бажання вчитися та оплатити 340 грн за навчання (стандартна вартість – 400 грн, але поки що діє знижка 15%). Заняття проходитимуть у невеликих групах до 5 чоловік, отож поспішайте зареєструватися!

А ввечері того ж дня після такого інтенсивного майстер-класу цілком доречно й відпочити на диско-вечірці, що проходитиме на роллердромі в ТРЦ “Дрім Таун”, де зберуться усі столичні вело- та роло-спільноти, щоб разом якомога яскравіше відсвяткувати Новий рік!  Тож варто одягнути карнавальний костюм та на 23 год. бути за адресою Оболонський проспект, 16. Адже можна стати учасником конкурсу на найкращий костюм. Переможця очікує креативний та дуже смачний приз! Вартість вхідного квитка за умови оплати до 15 січня включно – 150 грн.

А для жителів та гостей столиці, яким не терпиться у цьому році побігати у товаристві, радимо у суботу 16 січня о 10:00 з’явитися у столичному Голосіївському парку ім.М.Рильського на перше офіційне тренування до до Snow Race  – першого зимового старту сезону в Україні. Забіг у рамках відомого Race Nation на дистанцію більш ніж 7 км з понад 15 різноманітними перешкодами відбудеться на гірськолижному курорті Буковель 27 лютого. Хто зна, можливо, після такого тренування і Ви вирішите відвідати Карпати для цього доволі таки екстремального забігу наприкінці зими.

Тож варто не гаяти час, набувати впевненості у собі та своїх силах, та й самих цих сил вмінь та навичок, не відкладаючи на ефемерне „потім”, а починаючи вже хоча б і з найближчих вихідних!