Активні вихідні: 19-20 грудня. Свята не за горами!

Прийдешні вихідні все більше наближають нас до низки улюблених свят. З суботи Київ занурюється у казковий новорічний світ, повний веселощів, яскравих барв, пряних ароматів і приємної подарунковій метушні.

19 грудня, територія “Арт-заводу Платформа” перетвориться в Platfоrma Village. Спеціально для гостей Platfоrma Village організатори створять казкову атмосферу маленького затишного села в Тірольської долині: красива ялинка в центральній частині, розкішно прикрашені вулички, святкова ілюмінація, різдвяний фуд-корт, музика і розваги. Під відкритим небом працюватиме ковзанка і школа фігурного катання для усіх охочих. Також нас порадують унікальною лаунж-зони Apres Ski. Це місце, де можна потанцювати, відпочити, перекусити, зігрітися ароматними напоями в теплому барі і просто насолодитися атмосферою свята під приємну музику. А спеціально для дітей на території Platfоrma Village розміститься Музей казок. Це унікальне інтерактивне шоу, в якому ви з першої хвилини ваші діти стануть повноправним учасниками новорічної вистави. Подорож розпочнеться з екскурсії по музею і огляду його експонатів і їх світів, які розкинулися на 2000 м2 території. Музей, у якому живуть улюблені дитячі герої казок і мультфільмів. Кожен мешкає у власному всесвіті за особливими правилами, де дітей чекає маса захоплюючих пригод. Усього лише за один раз, дитина зможе побувати в 20 магічних світах: перейнятися їхньою атмосферою, виконати спеціальні завдання і пограти з улюбленими персонажами. Барвисті декорації, ігрові локації, казкові квести, незабутні враження та яскраві емоції дозволять усім відчути атмосферу справжнього дива, яка панує навколо напередодні новорічних свят. Приходьте у цей фантастичний світ казки і добра всією сім’єю.

Ще одна яскрава передсвяткова подія розпочнеться в суботу і триватиме аж до середини січня. На площі НСК “Олімпійський” пройде святковий новорічний фестиваль “Олімпійське містечко”. Організатори підготували багато сюрпризів для великих і маленьких любителів різдвяних чудес. Справжній новорічний ярмарок із зимовими розвагами на будь-який смак. Святкові вистави і тематичні вечірки, змагання, атракціони – і звичайно, сувеніри, подарунки та частування. Неможливо уявити зимове свято без ковзанки, тут вона буде особливо великих масштабів. Величезний крижаний простір під відкритим небом з аніматорами, майстер-класами з катання для усіх бажаючих, дитячою хокейною академією і вечірнім диско на льоду. Не дивлячись на велику кількість льоду, мерзнути не доведеться: смачні ароматні чаї, кава і глінтвейн на фуд-корті зігріють будь-кого, навіть після кількох годин на ковзанці. Новорічний фестиваль вразить гурманів кількістю різноманітних страв – від барбекю до традиційних солодощів. І, звичайно ж, як без величезної ялинки з миготливими міріадами вогнів! Біля гігантської зеленої красуні під час свят планується щоденна дитяча розважальна програма з безліччю конкурсів та подарунків. Приходьте на ярмарок і обирайте розваги до душі.

Казковий захід пройде на території «Мистецького Арсеналу». З 16 по 20 грудня свої двері відкриває фестиваль Різдвяний Арсенал, який запрошує на веселу, яскраву і різноманітну підготовку до свят. Тут можна отримати заряд чудового настрою на весь святковий сезон! Відвідувачів чекає чарівна різдвяна атмосфера, а також – подарунки на всі смаки: новітні дитячі книги, ялинки та ялинкові прикраси, авторські листівки, найбільший ярмарок хенд-мейду; вистави, розваги, казкові читання, різдвяні солодощі та частування. Програма ярмарку більш ніж різноманітна, понад 60 майстер-класів, цікавих і корисних усій родині, а також безліч усіляких ігор, змагань і виступів. Окремо варто відзначити унікальний цифровий мобільний планетарій «Планета казок», який представить новорічне пізнавальне шоу «Новорічні космічні пригоди Баби-Яги». Це новітній освітній інструмент, який у веселій і цікавій формі відкриває для дітей таємниці космосу. Завдяки унікальній проекційній системі на 360 градусів, зображення розміщується купольно, тобто об’ємне відображення анімаційного фільму «огортає» глядача зусібіч, створюючи абсолютну ілюзію присутності в казці. А ще у програмі фестивалю – інтерактивна квест-вистава «Новорічні пригоди Аліси в Країні Чудес», концертна програма, квест «Подарунки на Різдво», Beauty-corner та святкові фотозони, Candy-bar, фудкорти і безліч смачнющих ласощів.

У ту ж суботу о 9:00 стартує воістину найдобріший марафон року –  Забіг Святого Миколая-2015. Цієї зими у вас є можливість взяти участь в унікальному заході, який пройде в столиці вже вдруге. Разом із сотнями людей можна пробігти вулицями Києва, щоб встановити рекорд України в категорії «наймасовіший забіг країни у новорічних шапках» (торік учасників було понад 500). Звичайно ж, наряд може не обмежуватися тільки шапкою – ви зможете надіти повноцінний костюм і взяти участь у конкурсі на кращий образ. Крім того, відвідавши цей забіг ви отримуєте можливість допомогти дітям, адже зібрані гроші підуть в сирітський притулок. Випробувати свою витривалість, на забігу для всієї вашої сім’ї можна на кількох дистанціях: 4 км, 8 км і 500 м для найменших учасників.

Цьогоріч забіг збігається у даті з відкриттям у столиці центральної ялинки країни, у зв’язку з чим рух у центральній частині міста буде обмежено. Щоб уберегти рідний Київ від заторів на День Святого Миколая організатори змінили головну локацію і маршрут забігу. Тому “Забіг Святого Миколая-2015” відбудеться на території Виставкового центру у “Зимовій казці”. Для всіх учасників і їх рідних вхід на територію зимової зони відпочинку 18-19 грудня вільний! 18 (з 13.00 до 21.00), та 19 грудня (з 9.00 до 12.00). Для цього вам необхідно буде пред’явити стартовий лист або номер учасника. Ви ще встригаєте зареєструватися тут.

Такий маршрут на свіжому повітрі надасть не тільки естетичне, але і моральне задоволення. На фініші кожного дорослого учасника чекає фінішна медаль і смачний чай, а дітей – солодощі. Крім того кожен учасник отримає новорічний капелюх від святого Миколая. Холодна погода – не привід залягти на дивані. Біжімо разом!

Ще одна спортивне подія пройде 19 грудня в парку ім.Т.Шевченко. Вперше в Києві Новорічний Salsa Open Air. Організатором опен-ейру виступає Latin Dance Open Air Kiev, яке ось вже 7 років поспіль проводить у київському парку безкоштовні майстер-класи латиноамериканських танців під відкритим небом. Святкова танцювальна подія подарує учасникам святкову дискотеку; майстер-класи з Rueda De Casino, bachata, zouk, kizomba; лотерею призів від спонсорів і, звичайно ж, багато танців. Не варто нехтувати новорічним дрес-кодом. Шапочки Діда мороза, вушка, носики – все це буде дуже до речним! Зігріймо зимовий Київ гарячим ритмом сальси! Приєднуйтеся!

Чарівних вам вихідних!