Активні вихідні: 26-27 грудня. Чарівна казка від Києва до Львова

До Нового року, як кажуть, рукою подати. В усіх відкритих просторах, галереях і площах уже щосили працюють і розважають новорічні ярмарки та фестивалі. Щодня цей святковий караван поповнюється новими й новими заходами, де чарівна атмосфера казки здивує найменших і поверне в дитинство усіх дорослих.

26 грудня у Києві Місто-сад запрошує у затишну «Різдвяну казку» в Сквері Небесної Сотні. Сквер – знаковий простір, розташований практично в центрі столиці. Це чарівне місце між Михайлівською площею і Майданом Незалежності напередодні Нового року та Різдва перетвориться на справжню казку як для дорослих, так і для дітей. Різдвяна казка – це благодійне свято, що створює особливий новорічний настрій, об’єднує місцеву громаду, друзів і всіх близьких. Запашний глінтвейн, чай, інші гарячі напої, смачні частування, різдвяні солодощі, виступи дітей, легка святкова музика і все це під дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря. Маленькі гості зможуть оцінити святкове вбрання дитячого майданчика, дорослі – прямо у сквері підписати і відправити фірмову листівку-привітання зі святами родичам і друзям, а також воїнам, які зараз захищають нашу державу.

Ще один яскравий новорічний фестиваль «Казки Старого Подолу-2» стартує 25 грудня і розваги триватимуть до самого завершення свят. Цього року організатором святкування на Контрактовій площі став всіма улюблений фестиваль “У пошуках Made in Ukraine За словами організаторів, гостей чекають виступи артистів, серед яких Тарас Чубай та гурт «Плач Єремії», група «Тартак», Майк Кауфман-Портніков, Новорічний спектакль, величезна кількість солодощів та подарунків, новорічний шопінг, а головне – приємні емоції. У програмі – щоденні концерти українських музичних зірок і кращих ді-джеїв, спеціальна джазова програма від фестивалю «Джаз Коктебель», карусель, льодовий бар, чотири яскраві фотозони, резиденція Святого Миколая, альтернатива традиційній ялинці – ялинка з цукерок, ярмарок хенд-мейду біля пам’ятника Сковороді і безліч веселих конкурсів і зимових розваг. Серед учасників новорічного фестивалю – близько 100 українських виробників сувенірів, подарунків, а також все, без чого неможливі свята і візити в гості. Крім того, гостей пригощатимуть понад 30 представників вуличної їжі і кращих київських ресторанів. А зимового настрою додасть лаунж-зона з солом’яними кріслами, де гості зможуть випити гарячого чаю і какао, зігрітися, взяти участь у новорічних забавах. Таку подію пропустити точно не можна!

Цілих 2 дні поспіль 26-27 грудня Київський зоопарк запрошує юних гостей, а також їх батьків на «Казкове новосілля» до символів майбутнього року – мавпам. У новому затишному домі в зоопарку можна буде взяти участь у створенні смачних імпровізованих листівок – їстівної смакоти з насіння, сухофруктів, родзинок і горіхів, які кріпляться до картонної основи за допомогою меду. Смачні подарунки-візерунки маленькі гості новосілля зможуть вручити мавпочкам власноруч. Свято буде проходити в зимовому приміщенні експозиції «Примати», початок заходу – об 11:00. Працівники зоопарку повідомляють, що в якості подарунків для мавпочок можна приносити горішки і сухофрукти, гарбузове насіння, мед і лимончики до чаю, яблука і банани, а також баскетбольні м’ячики і гумові іграшки. Сподіваємося, таке спілкування принесе справжнє задоволення і дітям, і тваринам!

В іншій частині України, а саме в казковому Львові, відбудеться ціла низка чарівні подій. Ще 12 грудня розпочав діяти VII Різдвяний ярмарок. Він проходить у Львові щороку з середини грудня до середини січня на проспекті Свободи та на площі Ринок. Вперше цей захід відбувся в 2009 році і став першою подібною подією в Україні за західноєвропейським зразком. Тому немає потреби долати тисячі кілометрів, щоб відчути атмосферу стародавнього міста і відвідати знамениті різдвяні європейські ярмарки – все ближче, ніж здається. На території ярмару розташовано більше 150 дерев’яних будиночків, де є найрізноманітніша святкова атрибутика, сувеніри, смачні львівські солодощі, домашня випічку та багато іншого. Протягом усього періоду працюватимуть: гастрономічний сектор з презентацією страв української кухні; сувенірна панорама, представлена ​​у вигляді виставки виробів талановитих ремісників; «Територія святкового настрою» з розважальною програмою для дітей та дорослих. Напередодні Різдва на проспекті Свободи, перед Національним театром опери і балету ім.С.Крушельницької під спів різдвяних колядок урочисто встановлять головний символ Нового року та Різдва, а відтак добробуту й достатку – дідуха (триметровий сніп пшениці). Саме з цього моменту у Львові і починаються Різдвяні свята. Протягом двох тижнів на вулицях міста виступають вертепи і лунають колядки. Взяти участь у вертепі й самому заспівати колядки можна в Музеї народної архітектури та побуту (більш відомому як Шевченківський гай). Там ви зможете скуштувати традиційні різдвяні страви і навіть дізнатися рецепти їх приготування. А 26 грудня у дворику Львівської Ратуші пройде вогняне та лазерне шоу «Коли ангели спускаються на землю» від майстрів Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». А навкруги – атмосфера світла, добра та любові.

Чарівних та активних вам вихідних!