Активні вихідні 29-30 серпня: проводжаємо літо яскраво!

Останні літні вихідні надзвичайно насичені для активного проведення часу у багатьох містах України. Особливо багатий на масштабні події вікенд обіцяє бути для любителів велоспорту.

Зокрема, у Києві у суботу 29 серпняаматорські велоперегони з маунтейнбайку «ПДН – Пан». Змагання розпочнуться об 11:00 у столичному Парку Дружби Народів. Траса – коло довжиною 6,85 км – технічно нескладна, підходить для велосипедистів будь-якого рівня тренованості! Організатори вітають дрескод у яскравому українському стилі, барвисте етно, народні мотиви й елементи. Для участі у велоперегонах необхідна наявність справного велосипеда, велошолома, оригіналу медичної довідки про стан здоров’я та діючої спортивної страховки від нещасного випадку. Внесок за участь у велоперегонах у розмірі 150 грн можна зробити у день їх проведення на місці старту з 9:30 до 10:45. Учасники, молодші 18 років, до перегонів допускаються після надання письмового дозволу від батьків, сплативши 50 грн. стартового внеску. Старт здійснюється по 4 учасники з інтервалом між ними до однієї хвилини. Місце учасника на старті визначається жеребкуванням. Після фінішу четвірок відбудуться дитячі старти по малому 500-метровому колу.

30 серпня неподалік столиці пройдуть шосейні велоперегони «VR120 Race». Збір учасників – у Києві біля посту ДАІ на вулиці Богатирській 32а,  далі – о 9:00 велоколона прямує до смт. Димер Вишгородського району. Саме звідти об 11:00 по швидкісній ділянці траси стартуватиме 120 км групова гонка. Вимоги до учасників такі ж, як і у гонці напередодні у Парку Дружби Народів. А от стартовий внесок дещо менший – 120 грн (для юніорів та жінок – 60 грн, але для них і дистанція вдвічі коротша).

У той же день у Харкові відбудуться крос-кантрі перегони «Літо goodbye». Цікаво, що організатори тут виокремили дві основні категорії учасників  – Open та… «Топталкіни» (категорія для початківців). Назва категорії походить від сленгової назви звичайних педалей – «топталок». У цій категорії можуть стартувати чоловіки чи жінки від 18 років, які не використовують контактні педалі і спеціалізоване взуття. Однак це не заважає будь-кому, хто не використовує спеціалізоване взуття і педалі, стартувати в категорії Open за бажанням. Гонка стартуватиме з Білгородського шосе, 3 об 11:00 по кільцю довжиною близько 4 км по харківському району Сокольники. Тривалість перегонів – година для аматорів та півтори – для професіоналів. Відповідно й стартовий внесок, який можна зробити на місці, становить 80 грн для «топталкіних» та 100 грн – для усіх інших.

Там же, у Харкові, напередодні, 29 серпня,  відбудеться «Raisins fest Ukraine», де перевага надається активним видам пляжного відпочинку та електронній музиці. Пройде фестиваль в курортній зоні міста на пляжі «White Beach» озера Безлюдівка. Екстремальні розваги на воді, безліч цікавих активностей і локацій – безпечна вишка для стрибків у воду висотою 4 метри, трамплін для стрибків у воду на велосипедах,  баланс борди, каяки, віндсерфінг та багато іншого – приходьте, оцініть. Вартість вхідного квитка у межах 100 – 150 грн.

У Запоріжжі цього ж дня пройде «Фестиваль щастя». Це велике свято для всієї родини розпочнеться о 14:00 у Центральному парку відпочинку «Дубовий Гай», що на вул. Гліссерній.  На великій паркової галявині на всіх жителів і гостей Запоріжжя очікує насичена програма, зокрема  безкоштовні творчі та танцювальні майстер-класи, зорбінг, естафети і навчання від Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, виставки позитивних фото і малюнків тощо.

Ще одне свято сімейного дозвілля  відбудеться на вихідних у Львові. Тут відпочиватимуть усі, а кількість та різноманіття запропонованих розваг по праву дозволяють назвати його «Big family fest». Для відвідувачів організовані дитячі майданчики, майстер-класи, розваги в басейні, екстрим майданчик, смачна зона та музичний супровід. «Big family fest» триватиме з 11:00 до 19:00 29 та 30 серпня на території спортивно-розважального комплексу «Медик» за адресою: вул. Горбачевського, 24.

А у столиці цього ж дня – Кольоровий забіг! Він розпочнеться о 10:00 біля 2-й павільйону ВДНГ. Важлива не стільки дистанція (3 та 6 км), скільки сама атмосфера цього заходу. Приходьте на Кольоровий забіг в оригінальному костюмі або з незвичайним атрибутом. Учасники найколоритніших та креативних костюмів будуть нагороджені цінними подарунками. Брати участь можуть усі бажаючі віком від 16 років. Стартовий внесок – 250 грн, у пакет учасника входить оригінальна пам’ятна футболка. Перед стартом пройде традиційна розминка з тренером і дитячий забіг на 250 м, а на сам старт допускаються лише бігуни у білих футболках. Зареєструватися на один із найоригінальніших та найвеселіших забігів можна встигнути ще у день змагань – з 8:00 до 9:30 на місці старту. Для отримання стартового пакету необхідно зареєструватися попередньо на порталі Athletic Events та роздрукувати ваучер учасника,  який прийде на електрону пошту при реєстрації.

Зробіть кінець літа сповненим  активними та яскравими подіями!

Фото: colorrun.com.ua