Активні вихідні 3-4 жовтня

Безліч цікавинок підготував для нас Київ на цей вікенд. Поринути у світ накрохмаленого ретро, ​​з’їсти 1000 і одну смакоту, прогулятися вулицями Нью-Йорка, оцінити роботи фотохудожників чи все-таки присвятити себе спортивним подіям? Вибирати, звичайно, вам, але точно не можна просидіти ці дні вдома! 

4 жовтня в «Розарії» Національного ботанічного саду імені Гришка відбудеться шостий фестиваль хорошого смаку й добрих традицій «Ретро Круїз».

У цей день найзеленіша частина Києва буде вміщати найрізноманітніші розваги. Програма вражає масштабністю і надає повну атмосферну свободу. Запальний свінг, живий джаз, традиційне англійське чаювання 5 o’clock tea – усі ці чинники точно занурять вас з головою в англійське життя. Невідмінною частиною свята буде велопарад, на якому сотні городян на міських велосипедах у ретро-образах проїдуть вулицями Києва. Для дітей організатори підготували дещо особливе: на території «Розарію» юні гості потраплять у яскравий світ казки «Аліса в країні чудес», з казковим садом троянд, через який проходить алея задзеркалля, де кожна дитина зможе розмалювати квітку на своєму трояндовому кущі. Музична програми стала теж різноманітнішою. Цього разу працювати одразу дві сцени. На великій – відбудеться джазовий концерт, а на малій сцені звучатимуть діджей-сети.

Унікальною складовою свята стане лекторій з невигаданими розповідями про історію моди, фотографії та багато іншого.

Традиційно на фестивалі “Ретро Круїз” буде обраний кращий велосипед, краща танцювальна пара, кращий чоловічий та жіночий костюми, краща борода й вуса. Переможці отримають цінні призи від спонсорів свята. Дійство починається о 12:00. Продумуйте свій образ до дрібниць, готуйтеся і обов’язково приходьте на це свято хорошого смаку й добрих традицій.

Переміститися ж не просто в інший час, але й на інший континент у вас вийде, відвідавши незвичайний фестиваль «Натхненні. BIG APPLE WKND». З 2 по 4 жовтня центральний парк Києва наповниться атмосферою сучасного Нью-Йорка. Місто, яке уособлює собою центр культурного різноманіття, поєднує людей різних національностей, віросповідань, поглядів на життя, гастрономічних уподобань, а також безмежні можливості й унікальну атмосферу.

Фестиваль матиме 2 зони. Зона А (вхід вільний): вулиця хендмейду й дизайнерського одягу, стріт-арту й вуличних музикантів перенесе гостей в райони Нью-Йорка. Шалена атмосфера мегаполісу на алеях парку Володимирської гірки в самому центрі Києва. Зона Б (вхід за квитками): триденний музично-театральний фестиваль з бродвейськими мюзиклами, театральними постановками та «живими» виступами українських артистів. А також запальні вечірки відомих українських діджеїв. Спробувати класичний хот-дог як в Cеntral Park, каву «Americano», традиційний нью-йоркський бейгл, посидіти на «помаранчевому дивані» з телесеріалу «Друзі» і просто насолодиться шаленим ритмом великого яблука… Все це та багато іншого тут.

З 2 по 4 жовтня вчергове відбудеться улюблене всіма киянами (і не тільки) Міське свято їжі 3.0. (Київ, Арт-завод «Платформа»). Протягом трьох днів з 11:00 до 23:00 усі поціновувачі середземноморської кухні зможуть насолодитися справжнім гастрономічним дивом, оскільки різноманітність представлених у рамках фестивалю страв приємно здивує будь-якого знавця кулінарних традицій Середземномор’я. У рамках Міського свята їжі 3.0 гості зможуть спробувати як звичні закуски формату вуличної їжі, так і ресторанні новинки італійської та іспанської кухонь. 2 дня лекцій та майстер-класів від кращих шеф-кухарів України. Для дітей буде працювати кулінарна школа, кінотеатр, дитяча зона з батутами, аніматорами та атракціонами, спортивна та ігрові зони. Свято обіцяє бути видовищним! У рамках фестивалю відбудеться професійне боксерське шоу за участю перспективних українських бійців. Буде встановлений ринг, на якому пройде 5 видовищних шестираундовий рейтингових поєдинків. 10 боксерів Національної ліги професійного боксу України матимуть можливість підвищити свою кваліфікацію в міжнародному рейтингу і продемонструвати свою майстерність широкому загалу. Отримати непідробні позитивні емоції від смачної їжі й справжнього спортивного бою – це просто не можна пропустити!

Ви любите фото й усе, що з цим пов’язано? Тоді вам сюди! 3 жовтня в Центрі науки й мистецтва “diya”, що на проспекті Перемоги, 44, пройде фестиваль фотографії #Фотодень. Ви зможете культурно збагатитися завдяки цікавим і пізнавальним лекціям про те, що ж таке фото. Побачити делікатний і сакрально важливий момент для кожного фотохудожника, а саме процес сушіння фото, отримати призи, беручи участь у різних конкурсах, і просто насолодитися хорошою музикою і живим спілкуванням. Традиційно можна буде подивитися роботи на фотосушці й забрати собі вподобані після її закінчення. Реєстрація фотографів для участі вже закрита, але ви можете принести свої роботи й розмістити їх прямо в день проведення фестивалю. Вимоги до робіт: формат А4, А5 або А6 (тільки для фото з мобільного телефону). Приходьте й відкрийте для себе більше, ніж просто фото.

Якщо ж ви традиційно віддаєте перевагу спорту, не пропустіть суботнє, друге тренування для підготовки учасників до забігу з перешкодами «ГОНКА НАЦІЇ». Навіть якщо раніше ви брали участь у марафонах, тріатлоні, пейнтбольних іграх, займалися CrossFit чи іншими видами активного спорту, «ГОНКА НАЦІЇ» стане для вас справжнім випробуванням і справжньої авантюрою, тому тренування просто необхідні. Забіги проходять на спеціальних трасах різних рівнів складності: 3 забіги, 3 траси, 3 рівні. Вибирайте свій варіант: «Забіг Сили» 5 км  – близько15 перешкод, «Забіг Волі» 13 км – близько 20 перешкод, «Забіг Духу» 21 км – 25 перешкод. Старт 3 жовтня о 9:30 у Голосіївському парку ім. Максима Рильського.

А ось у неділю 4 жовтня Київ, як і весь світ, святкуватиме День ходьби! Всесвітній день ходьби проводиться більш ніж 150 країнах на всіх континентах світу. Захід відбудеться в неділю, на Хрещатику, початок о 13.00 (за годину до цього стартує реєстрація). Масова ходьба на дистанцію 3 кілометри кияни пройдуть разом із відомими спортсменами, зірками шоу-бізнесу, офіційними особами та представниками ЗМІ. Крім спортивної частини гостей чекає святковий концерт, безліч конкурсів для дорослих і дітей, а також по-справжньому смачний фестиваль борщу. Позитивні емоції – гарантовано!

Сонячних і активних вам вихідних!