Активні вихідні 5-6 вересня: перший осінній вікенд

Перші осінні вихідні добре провести на свіжому повітрі разом із друзями або ж сім’ями з дітьми, у яких тільки но розпочалося навчання. Подіі 5-6 вересня яскраві й насичені! Обирай на будь-який смак!

У перші осінні вихідні у столиці України через несприятливі обставини поки що варто утриматися від відвідання різноманітних активностей на відкритому повітрі, якщо вони вимагають значних фізичних навантажень. Однак це не привід провести ці дні вдома біля телевізора чи за комп’ютером! З дітьми, вимушено позбавленими останніми днями навчального процесу, можна відвідати, починаючи з 12 години, 5-6 вересня Cool First September Fest «День незнань». Наймасштабніше святкування початку навчального року проходитиме на території дитячого міста професій KidsWill у ТРЦ «ART Mall» (вул. Заболотного, 37). І діти, й батьки зможуть узяти участь у науково-технічних, фізичних і хімічних шоу чи спробувати науку на смак, ставши учасником кулірнарних майстер-класів. Для любителів технологічних іграшок організатори проведуть перегони на радіокерованих машинах і чемпіонат з робофутболу. Батькам же буде цікаво почути психологів, які розкажуть, як навчити дитину тайм-менеджменту і як дізнатися за ДНК свого нащадка, який вид спорту підходить йому найбільше.

Цими днями обов’язково варто відвідати ще кілька подій у столиці, наприклад, “Надзвичайний People Фест”, який пройде 5 вересня у Мистецькому Арсеналі. Мета заходу – на прикладі успішних людей, у тому числі з обмеженими фізичними можливостями, показати суспільству, що неможливе можливо і людина сильніша за обставини. Кожен куплений квиток – внесок у переобладнання зон для людей з обмеженими можливостями. Усі зібрані кошти підуть на будівництво пандусів у громадських місцях, а також зміни ставлення суспільства до таких людей. У програмі – лекції, уроки й майстер-класи з танців, вольної боротьби, сценічній майстерності й ін.

А от у Львові цими вихідними теж відбудеться «Сніданковий Ярмарок». Окрім сніданкової кухні народів світу, кулінарних майстер-класів, вуличних лекцій зі здорового харчування у Парку ім. І.Франка на Спортивній галявині пройдуть заняття з йоги та аеробіки, а для маленьких – вправи з корекції дитячої постави. Особливо радимо звернути увагу на дві події «Сніданкового ярмарку», що мають великий мотиваційний ефект. Це ранкова гімнастика з 72-річною чемпіонкою України з плавання серед ветеранів, учасницею світових марафонів та лижних гонок Ніною Голуб, котра розпочнеться об 11:00, та показовий виступ з брейк-дансу від 8-річного Іллі Мащенка, що вже має перемоги на професійному рівні. Виступ Іллі відбудеться відразу після закінчення ранкової гімнастики.

Надзвичайна ситуація, що тимчасово склалася в Києві, не має стати на заваді любителям активного способу життя для участі у спортивно-масових заходах й у інших містах України. Зокрема, у Дніпропетровську у рамках підготовки до благодійного забігу «RUN for LIFE», що відбудеться 12 вересня, на усіх бажаючих знову чекає відкрите тренування на Фестивальному причалі вже в цю суботу, 5 вересня, о 9:00. Цього разу можна буде потренуватися  разом майбутніми учасниками KYIV MARATHON та Іриною Ліщинською – олімпійським призером, призером чемпіонату світу, з легкої атлетики.

На жаль, вже завершилися реєстрації на дві інші цікаві спортивно-масові події, що пройдуть на вихідних у Сумах та Полтаві: Кубок солідарності Sumy Duathlon Open 2015, що розпочнеться 5 вересня о 12:00 на Площі Незалежності у Сумах, та перший полтавський Нова Пошта напівмарафон, що стартуватиме наступного дня о 9:00 з Корпусного Парку по вул. Жовтневій у Полтаві. Однак усі бажаючі можуть стати гостями цих спортивних подій і насолодитися самою атмосферою спортивних свят, щоб наступного року спробувати взяти у них участь!

5 вересня 0 16.00 у парку “Перемога” у Полтаві пройде фестиваль дворових ігор “Веселий калейдоскоп”. Головна мета, яку ставлять перед собою організатори – витягти батьків та дітей з-за моніторів комп’ютерів, планшетів, телевізорів та телефонів і відпочити в родинному колі. У програмі фестивалю – найрізноманітніші ігри для спільного сімейного відпочинку. Повернути батьків у дитинство і показати діткам розваги минулих поколінь зможуть за допомогою ігор: класики, резинки, скакалки, твістер, стрибання на батуті. Наприкінці свята найактивніші родини отримають подарунки.

Активних і цікавих вам вихідних!