Активні вихідні: у Києві – “Тернова” осінь (18-19 жовтня)

На вихідних відірвіться від улюблених диванів та, користуючись ще погожою осінньою погодою, відвідайте заходи, які можуть бути для вас цікавими та корисними, а головне – дозволять вам активно провести час!
17-19 жовтня у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться VII Національне Свято Шоколаду. Нагода провести найкращі «шоколадні» вихідні у своєму житті обійдеться всього лише в 15-20 грн. з дорослого за 1 день. Пройти «курс шоколадного оздоровлення». Протягом трьох днів Свята у відвідувачів буде нагода пройти шоколадну терапію, смакуючи різноманітні шоколадні вироби. Відомо, що вживання шоколаду піднімає настрій, покращує пам’ять, лікує серце, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру, і навіть допомагає схуднути – головне дотримуватися міри. Тому Свято Шоколаду дає змогу стати здоровішими і щасливішими! На Святі можна повністю поринути у світ шоколаду: відвідати величезний Шоколадний Ярмарок, поспостерігати за роботою львівських скульпторів, які відтворять із шоколаду відомі пам’ятки архітектури Львова. Також ви отримаєте можливість звірити час за шоколадним годинником, і навіть зіграти шоколадне весілля! А хто молодший, може побувати у справжній «Дитячій шоколадній країні» з шоколадними будинками, деревами,і навіть шоколадною залізницею. Усі бажаючі зможуть виготовити іменний шоколадний вагончик чи шоколадну свічку. Ну а тих, хто звик вдома готувати «шоколадні шедеври», очікує III Чемпіонат кондитерів-аматорів «Домашній кондитер».
У столиці ж на ці вихідні припадає відкриття у галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1), XVI Міжнародної фотовиставки «ДЕНЬ-2014». Символом цьогорічної виставки став терен. Ці сизо-сині ягоди на колючих гілках – як тернистий шлях, по якому сьогодні йде країна і який змогли зафіксувати у своїх світлинах учасники виставки. Варто пройтися та переглянути 350 найкращих робіт фотографів-професіоналів і фотолюбителів з усіх куточків України, які відображають найвиразніші моменти життя країни у цей складний для неї рік. Виставка працює з 18 по 26 жовтня з 10 до 20 год.
18-19 жовтня у Києві можна випити чашечку майстерно приготованої запашної кави, відвідавши Перший Фестиваль Кави у Good Wine. Акцент фестивалю буде зроблено на відкритих дегустаціях і майстер-класах в дегустаційної зоні (yellow place). У суботу, 18 жовтня, з 12 до 16 год. любителів кави очікує демонстрація приготування і дегустації від найкращих бариста зі «Світу Кави» Юлії Сайчук, переможця українського чемпіонату з заварювання кави у джезві, і Наталки Остапюк, української чемпіонки серед бариста.
Якщо ж перед пішими прогулянками надаєте перевагу велосипедним, то цього ж дня у Києві вас запрошують взяти участь у формування п’ятої за ліком «Критичної Маси»  Це справжній громадський рух велосипедистів міста, можливість виразити спільну позицію: «Ми не блокуємо рух – ми і є рухом!». Мета велопробігу, що цього разу стартуватиме о 15 год. у Парку Шевченка (збір починається на годину раніше) – згуртуватися, та з повагою та чемністю заявити про себе у форматі велосипедного свята.
А от харків’яни та гості цього міста 18 жовтня зможуть пробігти II Харківський крос, що пройде на території Журавлівського гідропарку. Спортивне містечко заходу буде розташоване біля клубу «Сафарі» (вул. Міліціонера, 23а). Оскільки попередня реєстрація учасників змагань завершилася ще за 10 днів до старту, тому всі, хто не встиг записатися, можуть зареєструватися безпосередньо перед початком кросу, який призначений на 12 год. Придбавши за 50 грн. стартовий пакет, у який входять стартовий номер, вода та харчування після фінішу, ви станете повноцінним учасником заходу (молодшим 17 років все це надається безкоштовно). Отож зможете пробігти обрану одну з трьох дистанцій, що проходитимуть по території всього півострова: 1 км (дитяча), 4 км (2 кола по 2 км) чи 8 км (4 кола по 2 км).
Бажаємо активних та приємних вам вихідних!