Активні вихідні: від Ярмарку органічних продуктів у Києві до «Книгоманії» у Львові (13-14 вересня)

На вихідних у різних куточках України проводиться чимало заходів, які можуть привернути увагу любителів активного способу життя – від тих, де можна скуштувати корисну їжу для тіла, до тих, де пропонують «їжу для роздумів». Атож зважуйтесь і обирайте до вподоби!

13 вересня

На Контрактовій Площі у Києві 13 вересня з 9 ранку до 7 вечора буде проходити Шостий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів, організований за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Цього року виробники з усієї України запропонують до уваги відвідувачів сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, молоко, молочні та м’ясні вироби, крупи, борошно, мед, соки, напої, сиропи, повидло, тощо. Тут же на місці можна перевірити якість представлених товарів. На гостей  також чекають дегустації органічних молочних продуктів та напоїв, а професійні кухарі порадують вас приготованими виключно з органічних інгредієнтів юшками, смаженими кабанчиками, ковбасками, та іншими наїдками.

А от у Дніпропетровську 13 вересня пропонується велопробігом відзначити День міста. Об 11 ранку усіх прихильників велопересування у Дніпропетровську запрошують зібратися біля пам’ятника молодому Шевченкові та вирушити з національними прапорами вулицями міста, співаючи веселих та патріотичних пісень, даруючи мешканцям посмішки та гарний настрій.

Не варто обминути й таку подію національного масштабу, як фестиваль дитячого читання «Книгоманія», організованого Форумом видавців у Львові. 13 серпня о 12 годині у Голубій залі Палацу Потоцьких відбудеться лекція для батьків «Живи активно». Якщо хочете і маєте змогу на неї потрапити, поспішіть попередньо зареєструватися!

14 вересня

Бажаючим же не педалі покрутити, а продемонструвати силу, спритність та сміливість пропонуємо разом із своїм обладунком відвідати наступного дня, 14 вересня, столичний  «Парк Київська Русь», де проводиться велике спортивно-історичне свято – Міжнародний чемпіонат з історичного бою «Поклик героїв II». Більше 300 найсильніших бійців з України, Росії, Білорусі та інших країн Європи продемонструють там свою лицарську честь і доблесть. Крім індивідуальних поєдинків і групових герців можна буде поспостерігати  видовищну масову битву «стінка на стінку», під час якої будуть задіяні піші та кінні воїни і навіть середньовічна облогова техніка.

Напередодні, 13 вересня, у «Парку Київська Русь», о 2 годині дня можна долучитись до флешмобу Ice Bucket Challenge з тим, аби підтримати благодійну акцію та відродити стародавні традиції гартування. Змокнути заради цього можна буде разом з князем, боярам, ремісникам й скоморохам, купцям, богатирям й красним дівицям. Обливання джерельною водою в наших предків було звичайною справою і вважалось надзвичайно корисним для здоров’я.