Еякуляція знижує ризик розвитку раку простати

Гарні новини для чоловіків: відповідно до результатів дослідження, презентованих у 2015 році Американською урологічною асоціацією, регулярна еякуляція знижує ризик розвитку раку простати. 

У проспективному дослідженні Health Professionals Follow-up Study (HPFS) брали участь близько 32 000 чоловіків, за станом здоров’я яких слідкували 18 років. Впродовж цього періоду у 3839 чоловіків діагностували рак простати. У 1992 році всі учасники дослідження надали дані про середню частоту еякуляцій на місяць у віці 20-29 років, 40-49 років і за останній рік. Після цього дослідники вивели середні показники.

Загалом було виявлено, що у чоловіків, які еякулюють щонайменше 21 раз на місяць, ризик розвитку раку простати на 20% менший порівняно з чоловіками, які еякулюють лише 4-7 разів на місяць. У віковому діапазоні 40-49 років кількість еякуляцій в середньому складає 8-12 разів на місяць (38%) і лише 8% чоловіків еякулюють 21 і більше разів на місяць. Цікаво, що серед цих щасливчиків більше розлучених чоловіків.

Однак провідний дослідник Дженніфер Райдер з Harvard T.H. Chan School of Public Health у Бостоні зазначила, що не потрібно фокусуватися на точній кількості еякуляцій. Найголовнішим висновком є те, що безпечна сексуальна активність позитивно впливає на здоров’я простати.

Раніше вже проводилися дослідження такого роду, але якщо у попередніх дослідженнях дані про еякуляцію були достатньо приблизними і вираховувалися із даних про кількість років у шлюбі, дітей та сексуальних партнерів, то тут дослідники прямо питали про кількість еякуляцій – в результаті статевого акту, мастурбації чи нічної полюції. Тому дані цього дослідження можна вважати точнішими.

American Urological Association (AUA) 2015 Annual Meeting: Abstract PD6-07. Presented May 15, 2015.

 

Читайте також:

 “Фізична активність – шлях до сексуального здоров’я чоловіків”

“Гормональне здоров’я чоловіків: тестостерон”

“Чоловікам необхідно висипатися”

“Як уникнути «чоловічих проблем»?”

“Продукти для підвищення потенції”