Активний уікенд: 15-16 серпня

Для тих, хто любить проводити час весело й активно, у ці вихідні знайдеться немало яскравих подій і спортивних заходів. Все ще не знаєте, куди піти? Ми вам підкажемо.

Плавно підготуватися до активних вихідних можна починати вже в п’ятницю, 14 серпня з перегляду велокіно на Київському велотреку, що на вул. Богдана Хмельницького, 58.

Увечері о 21.00 там будуть традиційно показувати популярний фільм на велотематику, який обирається голосуванням на сторінці в соцмережі. Організатори рекомендують захопити з собою підстилку й перекус, а також їхати на велосипеді, щоб не перейматися останніми маршрутками й наповну насолодиться вечірнім Києвом. Вхід вільний.

15 и 16 серпня всі охочі можуть «відірватися» від дивана й поринути у пригоди на знаменитому в усьому світі забігу з перешкодами – «Race Nation» на мототреку «Пирогово» (Київ, вул. Червонопрапорна, 188). Подолати 5 чи 13 км перешкод на спеціально створених трасах, пройти крізь вогонь і воду, перевірити свою наполегливість, швидкість, проекзаменувати витривалість і наповнити життя адреналіном змагань і досягнень! «Гонка нації» — вражаючі забіги з перешкодами. Навіть якщо Ви раніше брали участь у марафонах, тріатлоні, пейтбольних іграх, займаєтесь CrossFit чи іншими видами активного спорту, «Гонка нації» стане для Вас справжнім випробуванням та справжньою авантюрою. Ви можете обирати рівень складності забігу: «Забіг Сили» 5 км. + — 15 перешкод, «Забіг Волі» 13 км. + — 20 перешкод, «Забіг Духу» 21 км. + — 25 перешкод. Що важливо, не забувайте, що під час таких активних фізичних навантажень обов’язково потрібно підтримувати водний баланс. Тому не забудьте прихопити з собою пляшечку води чи улюбленого напою. Отже, реєструйтеся, готуйтеся і на СТАРТ!!!

У Запоріжжі цими днями (з 13 по 16 серпня) пройде ХІХ Міжнародний фестиваль національних воїнських і традиційних культур “Запорозький Спас” ” ім. Анатолія Єрмака, участь у яких цьогоріч візьмуть і представники Польщі, Чехії, Словаччини й Литви.

Серед традиційних заходів фестивалю – Міжнародний Кубок з бойового мистецтва “Спас”, турнір з козацького фехтування й метання ножів на кубок “Запорізького Дуба”, майстер-класи й показові виступи з бойових мистецтв і національних видів боротьби, а також рицарський турнір з історичного фехтування.

Окрім спортивно-розважальної частини, відбудеться Міжнародна конференція “Національні бойові культури в контексті світової цивілізації”. Адже, наприклад, то самий гопак належить не до танцювальної культури, а до бойової, – зазначає організатор фестивалю Олександр Притула.

Від себе додамо, що це чудова нагода відвідати острів Хортиця.

Завершити активні вихідні можна на приємній морській ноті, завітавши 15-16 серпня на Open Air Фестиваль вуличної їжі (Київ, Арт-завод «Платформа», вул. Біломорська, 1). Тематика тринадцятого фестивалю — приморський курорт, а це означає, що на відвідувачів очікують креветки в лаймовому соусі, восьминоги, запечені з овочами, піца з морепродуктами й кмином і ще багато чого смачного. В активній частині фестивалю – гра у волейбол, самокати й велосипеди напрокат, скім-бординг і навіть човни!

Як завжди – цікавих і активних вам вихідних!