Активний уікенд: на велосипеді на фестиваль Гоголя та на львівську каву (19 -21 вересня)

Європейський тиждень мобільності, що добігає кінця, цього року проходить під гаслом «Наші вулиці, наш голос» та заохочує жителів міст та сіл переосмислювати своє пересування й використання громадського простору. 

Зокрема, 19 вересня Асоціація велосипедистів Києва проводить День ПАРКування – перетворення паркувальних лотів на маленький парк, місце для спілкування та відпочинку. День ПАРКування започаткували в 2005 році у Сан-Франциско (США), після чого він перетворився у міжнародний рух за участі найпрогресивніших міст світу. Щороку 20 вересня вибрані паркувальні лоти у цих містах перетворюють на маленькі парки. Метою Дня ПАРКування є повернути людям публічний простір, який щодня присвоюють собі порожні запарковані машини. В Україні День ПАРКування відбудеться вперше (минулого року завадив проливний дощ). Якщо ви важаєте, що вулиці і площі Києва повинні бути місцем спілкування та розваг людей, а не пересувної виставки різноманітних авто, вас очікують у п’ятницю на Контрактовій площі. Беріть з собою все потрібне для повноцінного відпочинку.

Наступного дня, 20 вересня, у рамках Європейського тижня сталої мобільності, вас чекає Велодень на Гогольфесті – міні-фестиваль велосипедів, екологічного транспорту і комфортного міського життя. Серед заходів цікавий лекторій, велоперегони на установці Goldsprint, кінопоказ з велогенератора, кіно просто неба на локації «Тихий хід», велогараж  – одноденний майстер-клас з ремонту велосипедів. Можна буде «полікувати» двоколісного друга, навчитись це робити самостійно і поділитись досвідом з іншими людьми. І, що важливо для багатьох, – на Гогольфесті буде діяти безкоштовний велопрокат протягом дня!

Свій велозахід, а точніше – велозаїзд, планується тоді ж, 20 вересня, і на традиційному святі львівської кави. «Кавова велоМИЛЯ» об’єднає велофанів та кавоманів, які у суботу вранці проїдуть старовинними вулицями міста, щоб разом випити запашної ранкової кави на площі Музейній, в серці найбільшого кавового свята країни. Старт об 11:00 від Львівської свічкової мануфактури. «На каву до Львова» можна при їхати й заздалегідь, адже свято триватиме до 21 вересня. Пориньте у дивовижну кавову атмосферу та культуру цього міста. Усі основні «кавові» події протягом свята проходитимуть на пл. Ринок. Це і майстер-класи та поради експертів, і святкові листівки для Кавової Пошти «From Lviv with Love», і, звичайно, грандіозний Кавовий ярмарок. Просто неба тут облаштовують міні-кав’ярні та презентують найкраще: добірні сорти кави з усього світу, ексклюзивні напої та солодощі до них. Минулого року Кавовий ярмарок був рекордним – зібрав 50 найкращих кав’ярень та кавових виробників та 115 тисяч  відвідувачів, які випили понад 305 000 філіжанок кави!

Відпочивайте активно!