Американські вчені створили сканер для всього організму

Наприкінці 2018 р. американські вчені завершили створення медичного сканера усього тіла людини. Вперше у медицині з’явилася можливість побачити, що відбувається в органах і тканинах нашого організму одночасно.

Апарат EXPLORER дозволяє отримати повну тривимірну картину лише за 20 секунд. До того ж новий томограф працює швидше, якісніше і безпечніше, ніж існуючі комп’ютерна та позитронно-емісійна томографія (ПЕТ).

EXPLORER – комбінована система ПЕТ та рентгенівської обчислювальної томографії. За допомогою 3D-відео можна комплексно досліджувати кровоносну систему, діагностувати захворювання, відстежувати поширення раку та інфекцій.

Також аппарат стане у пригоді для розробки нових ліків.

Порівняно з діючими апаратами цей томограф створює знімки вищої якості та у 40 разів швидше, а також має у 40 разів нижчу дозу опромінювання.

Завдяки надчутливості пристрою буквально за секунду можна отримати загальну картину організму.

А через 20 секунд вже доступні динамічні зображення, які показують переміщення спеціально введених, мічених лікарських засобів по всьому тілу на рівні, де це не було можливо для жодного іншого апарата.

На сьогодні винахідники продовжують вивчати й демонструвати користь, яку нова технологія принесе людям, та як вона сприятиме пізнанню організму в цілому.

Очікується, що перший сканер почнуть застосовувати у популяції американських пацієнтів уже влітку 2019 р. Є надія, EXPLORER незабаром використовуватиметься по всьому світу.

За матеріалами www.worldhealth.net

Читайте також:

Що потрібно знати про МРТ 

Все, що потрібно знати про гемоглобін