Б’юті поради від справжньої жінки та світської левиці Світлани Вольнової

Світлана ВОЛЬНОВА – модель, телеведуча, акторка, а також розкішна жінка та чудова мама, у якої ми дізнавалися, як завжди залишатися молодою та привабливою. Сухе голодування, стійка на голові, тренажери зі струмом та «усвідомлене харчування» – і це далеко не всі б’юті секрети від світської левиці!

 – Світлано, скоро новорічні свята – які у вас плани?
 – Новий рік люблю зустрічати в компанії друзів, коли шумно та весело. Цього року, як і минулого, будемо відмічати Новий рік в будинку моєї подруги – дизайнера Олени Голець. Ялинка надворі, салют і розіграші! Святкувати будемо в новій альтанці з каміном, готувати їжу на мангалі і водити хороводи. У мене традиційна роль Снігуроньки.

 – Яка ваша улюблена новорічна страва?

Тут я не буду оригінальною, безумовно – це салат Олів’є. Їм я його рідко, оскільки здоровою їжею його аж ніяк не назвеш. А ось на Новий рік ніякої провини ні перед оселедцем під шубою, ні перед салатом Олів’є у мене немає. Тільки задоволення!

 – Чи дотримуєтесь ви якихось особливих принципів харчування?

 – Певний час я дотримувалась принципів харчування за групою крові – їла тільки певні продукти, які мені підходять. Але зараз я їм все, але потроху. Останнє захоплення – це «усвідомлене» харчування, коли харчуєшся повільно і насолоджуєшся їжею – так ти з’їдаєш мало, оскільки швидше приходить відчуття насичення. Для того, щоб добре виглядати і не товстішати, треба їсти здорову їжу (а її, до речі, не так багато в наших магазинах). Тому намагаюся надавати перевагу лише натуральним продуктам – ніяких консервів і продуктів тривалого зберігання. Їм мало м’яса, п’ю багато води, вживаю багато овочів і фруктів. Ще обов’язково горіхи, пророслі зерна пшениці. Раз на тиждень добре влаштовувати розвантажувальний день: тільки вода і соки.

 – Що ще ви робите для того, щоб так чудово виглядати? Без чого не обходиться жоден ваш день?

Дякую за комплімент. Окрім догляду за собою в моїй улюбленій клініці апаратної косметології, я займаюся дихальною гімнастикою. Тому у мене виробилася стійка звичка починати кожен ранок із дихання, якому мене навчив тибетський йог. Це омолоджує організм, оскільки затримка дихання допомагає організму «запускати» свої резерви і не старіти. Займаюся бодіфлексом, йогою – це чудовий спосіб схуднути, підтягнути м’язи тіла та розвинути гнучкість. Також роблю стійку на голові (поки що за допомогою тренера) і займаюся медитацією. До речі, медитація дозволяє людям виглядати на 10-15 років молодше своїх однолітків.

 – У вас є особистий тренер? Чи використовує він якийсь особливий підхід або якісь новомодні технології на ваших заняттях?

 – Так, це Олександр Галапац, чемпіон світу з бодібілдігу. Він – чудовий тренер, який прекрасно знає і  розуміє людське тіло. З ним я познайомилась в одній студії зі спеціальними  німецькими тренажерами, які за допомогою імпульсів струму тренують м’язи тіла. Вдягаєш спеціальний костюм з електродами, підключаєш себе до апарату і робиш вправи. Працює дуже ефективно. Ці тренажери я б особливо рекомендувала жінкам після пологів: вони добре підтягують м’язи в області тазу та інтимні м’язи.

 – Чи є у вас корисні та шкідливі звички?
 – Якщо хтось вам скаже, що у нього немає шкідливих звичок, це означає лише одне – перед вами робот. Ми всі в тій чи іншій мірі схильні до лінощів, поганого настрою і бажання поїсти щось шкідливе. Я точно така ж. Іноді можу перекусити у фаст-фуді, пропустити тренування і трохи полінуватися. Але якщо треба – швидко мобілізуюся і роблю все злагоджено та якісно. Це моя сильна сторона: працездатність, оптимізм і робота на результат.

 – Поділіться парочкою б’юті-порад від Світлани Вольнової для наших читачів!

 – Найпростіша б’юті-порада – це обтирання льодом щоранку. Я протираю обличчя, шию, груди. Тримати лід треба до тих пір, поки вам не стане дуже холодно, поки цей холод не проникне глибоко-глибоко у шкіру – тільки тоді буде результат. Водити шматочками льоду потрібно тільки по масажних лініях. Друга порада: влаштовуйте хоча б раз на місяць сухе голодування: нічого не їжте і не пийте протягом 24 годин. Коли організм не отримує води, він починає її висмоктувати з клітин шкіри, а разом з нею всі шкідливі речовини, що накопичилися в ній. Відбувається природне очищення. Бажано робити це на убуваючий місяць.

І ще одна важлива порада: навчіться прислухатися до свого тіла, до свого організму, ми – досконалі створіння, і самі можемо вилікувати себе від усіх хвороб, якщо будемо розуміти потреби свого тіла, думати по-доброму і любити себе. Найзахопливіша подорож, яку людина робить у житті – це подорож всередину себе. Будьте здорові і щасливі!

Підготувала Галина Теличук

спеціально для  «Живи Активно!»