Чай з ромашки долає цукровий діабет

Людям, які хворіють на цукровий діабет 2 типу, чашка ромашкового чаю під час їжи допомагає зберегти зір, попередити діабетичні ураження нирок і нормалізувати роботу нервової системи.

Такий висовок зробили спільно американські і японські вчені. Вони дослідили, що ромашка ефективно запобігає розвитку цукрового діабету та його ускладнень. Результати досліджень опубліковані в журналі  «Journal of Agricultural and Food Chemistry».

Ромашка аптечна – давно відомий універсальний засіб лікування багатьох медичних проблем, включаючи стрес, застуду, болючі місячні. Вчені припустили, що чай з ромашки так само може бути корисний для лікування діабету, однак досі ця теорія не була науково підтверджена.

Протягом 21 дня лабораторним щурам з розвиненим діабетом давали екстракт ромашки. Під кінець дослідження було зафіксоване істотне зменшення рівня глюкози в крові тварин. Крім того, ромашка пригнічувала дію ферментів ALR2 і сорбітолу, з якими пов’язують з високий ризик розвитку небезпечних ускладнень цукрового діабету.

Дослідники вважають, що ромашка аптечна зменшує серцево-судинниий ризик і знижує рівень цукру крові завдяки своїм антисептичним і протизапальним властивостям. Вони рекомендують пити ромашковий настій або чай з неї регулярно. Фармацевти вже планують випускати ліки на основі екстракту ромашки.

Результати цієї роботи можуть бути покладені в основу розробки нових лікарських препаратів на основі екстракту ромашки для лікування пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу.

Читайте також:

Безалкогольні коктейлі: чим замінити алкоголь в класичних рецептах?

Ходити пішки – найпростіший спосіб оздоровити серце й судини

Визначте рівень серцево-судинного ризику