Дієта по-мексиканськи

Швидка і ефективна дієта для схуднення – мрія багатьох жінок, яка часто так і залишається нездійсненною. Проблема в тому, що ми «стрибаємо» з дієти на дієту у не прагнемо довести справу до кінця. Чи корисні швидкі дієти? Питання, має однозначну відповідь: звичайно ж ні. Будь-яка швидка й ефективна дієта вводить організм у стан стресу, але що робити, якщо схуднути потрібно терміново, просто вже? Більшість жінок дадуть відповідь: однозначно ризикувати і пробувати модні новинки найшвидших і найефективніших дієт для схуднення.

Звичайно, перед будь-якою дієтою варто відвідати лікаря і зробити обстеження, чи немає у вас ризиків та протипоказів. Але мало хто піде «по  лікарях» заради таких «дрібниць», як швидке і ефективне схуднення? Мабуть, тільки найвідповідальніші й педантичні панянки. Інші ж, незважаючи ні на що, почнуть «ширяти» неосяжними просторами Інтернету, вірити обіцянкам авторів і шукати ту омріяну супершвидку і мегаефективну дієту для схуднення, яка дозволить позбутися зайвих кілограмів миттєво і без особливих зусиль.

Застосовуючи будь-яку дієту, важливо відразу ж оцінити пропонований раціон харчування. Навіть якщо ви хочете схуднути дуже швидко, уникайте екстремальних дієт, в основі яких лежить повне голодування.  Шкода, що може бути завдана вашому здоров’ю під впливом таких дієт, може бути неспіврозмірна зі щастям, отриманих від танення кілограмів. Будьте розсудливі і підходите розумно до будь-яких дієт.

Дієта по-мексиканськи – різновид експрес дієт, однак урізноманітнена дозволеними продуктами і тому приємніша.

Зазвичай експрес дієта часто триває не більше 3-5 днів і дозволяє скинути приблизно 3-5 кілограмів. Неприємна особливість такої дієти, як і решти дієт для швидкого схуднення, полягає в тому, що після повернення до звичного режиму харчування кілограми повертаються. Ні в якому разі не можна робити раціон з такої дієти своїм постійним способом харчування. Звертатися до цієї дієти можна тільки у разі критичної потреби.

Перший варіант

Варіантів найшвидшої дієти для схуднення існує досить багато. Так, один з варіантів пропонує меню на 3-5 днів. Протягом всієї дієти потрібно щодня споживати лише свіжі овочі – в необмеженій кількості, вареного м’яса птиці без шкірки й жиру – не більше 250 грамів, каву і чай без цукру, а також теплу воду з лимонним соком.

Другий варіант

Ще один варіант такої дієти для схуднення заснований на цитрусових. Ця модифікація  вважається менш збалансованою, ніж попередня. На сніданок потрібно з’їдати грейпфрут або апельсин. Обід пропускаємо, а голод втамовуємо водою чи трав’яними чаями. На вечерю можна з’їсти салат з апельсином, динею, яблуком і грейпфрутом, приправлений соком лимона. Мабуть, така дієта, здасться смачною тільки в перший день, і то за умови, що ви фанат цитрусових.

 

Мексиканська дієта вважається досить збалансованою дієтою для схуднення. При цьому вона дозволяє скинути 2-4 кілограм за 4 дні. Головними продуктами, які входять у раціон дієти по-мексиканськи, є свіжі овочі і фрукти, сири, кефір і молоко, кава і яйця.

 

Раціон такої швидкої і ефективної дієти виглядає приблизно так

1 день

На сніданок їмо один апельсин  і два варених яйця, запиваємо кавою без додавання цукру. На обід – чорнослив (8 штук, замочених попередньо у воді). На вечерю повторити раціон сніданку, тільки зменшити кількість яєць до одного.

2 день

Снідаємо 70-100 грамами твердого сиру (важливо не жирних сортів), випиваємо 1 чашку кави без цукру. На обід з’їдаємо апельсин і варене яйце – по 1 штуці. Вечеряємо 200 мл нежирного кефіру з яблуком чи грушею.

3 день

Сніданок – чай без цукру; обід – свіжі овочі (наприклад, 1 помідор, 1 огірок), 50 грамів сиру. На вечерю 1 склянка нежирного молока. 

4 день

На сніданок 200 грамів мюслі з овочевим або фруктовим соком, на обід 1 яйце і салат з огірка, 1 помідор і листя салату без заправки, на вечерю апельсин – 2 штуки.

Перед тим, як експериментувати з такою швидкою і ефективною дієтою, рекомендується все-таки проконсультуватися у лікаря. Пам’ятайте, дієта по-мексиканськи не підходить людям з непереносимістю молочних продуктів і тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту. 

Читайте також:

Дієта DASH – лікарі встановили нові покази

Дієта на все життя