Екстракт чорниці спалює жирові відкладення

Екстракт чорниці, так званий птеростильбен, допомагає зменшити жирові відкладення.

Екстракт чорниці (птеростильбен), який у великій кількості міститься у чорниці, є похідною сполукою ресвератролу.

Дослідники з Університету Країни Басків (Іспанія) завершили дослідження впливу екстракту чорниці (птеростильбену) на щурів, які дотримувались раціону, що потенційно може призвести до ожиріння.

Було виявлено, що екстракт чорниці (птеростильбен) сприяв зменшенню жирових відкладень в організмі. За словами авторів дослідження, птеростильбен має такі властивості через, принаймні частково, зниження ліпогенезу в жировій тканині і збільшення окислення жирних кислот у печінці.

Ресвератрол – це природний фітоалексин, що виділяється деякими рослинами як захисна реакція проти паразитів, таких як бактерії або гриби.

Ліпогенез – процес, за якого глюкоза та інші речовини з вуглеводів, що містяться в їжі, перетворюються в організмі в жирні кислоти.

Gomez-Zorita S, Fernandez-Quintela A, Lasa A, Aguirre L, Rimando AM, Portillo MP.  “Pterostilbene, a dimethyl-ether derivative of resveratrol, reduces fat accumulation in rats fed an obesogenic diet.” Journal of the Agricultural and Food Chemistry, 2014, 62(33), pp 8371-8378.

 

Також читайте “Червоний сорт винограду і чорниця сприяють покращенню імунітету”

“Сезон чорниць”