Гімнастика тайцзицюань проти болю у суглобах

У результаті занять тайцзицюань зменшується біль у колінних суглобах, втома, покращується рухливість суглобів і психофізичний стан.

Тайцзицюань – це китайська оздоровча гімнастика яка, вважають лікарі, позитивно впливає на фізичне і психічне здоров’я людини та подовжує життя. 

Спеціалісти провели доволі простий експеримент. У ньому взяли участь 40 осіб. Було сформовано дві группи віком від 60 років і більше. Перша група займалась гімнастикою тайцзицюань 1 годину 2 рази на тиждень протягом 12 тижнів. Друга – такий самий період займалась звичайними фізкультурними вправами.

Результати в обох групах значно відрізнялись одні від одних. У результаті занять тайцзицюань було досягнуто значно більшого эффекту – зменшились біль у колінних суглобах, втома, покращилась рухливість суглобів, покращився також психофізичний стан тих, хто знаходився в першій групі, на відміну від другої групи, в якій істотних позитивних змін в опорно-руховому апараті не відбулось.

Широка пропаганда тайцзицюань в Китаї почалась у XIX сторіччі. Раніше її практикували як один із видів бойового мистецтва тільки в декількох родинах. Цей вид гімнастики був запроваджений у Пекіні Ян Лучанем. Він став викладати тайцзицюань не як бойове мистецтво, а як оздоровчу гімнастику, вилучивши з неї складні рухи, що застосовувались тільки в бою. З часом вона набула популярності і стала массовою оздоровчою гімнастикою.  

Leigh F. Callahan, Jack H. Shreffler, Betsy S. Hackney, Kathryn Remmes Martin, Brian Charnock // Evaluation of Tai Chi Course Effectiveness for People with Arthritis. – Abstract #690. – Presented at the 2010 Scientific Meeting of the American College of Rheumatology. – November 8, 2010.

 

Також читайте “Тай ші: китайська гімнастика для всього світу”

“Гімнастика тай ші розвиває здатність до запам’ятовування”

“Гімнастика для жінок “Сила Берегині”