Переваги вживання грибів

 

Гриби це не рослини, не тварини, вони були класифіковані в 1960 році, як окреме царство грибів. Чому царство? Тому що живе тіло гриба це міцелій, своєрідна коренева система, яка може сягати на відстані до 500 метрів.
Сам гриб це плід кореневої системи, який використовується виключно для розмноження. За оцінками вчених на Землі існує близько 1,5-2 мільйони видів грибів, з яких тільки 80 тисяч були належним чином класифіковані.

Існує так багато видів грибів, що на 1 вид рослини на Землі припадає 6 видів грибів. У певному сенсі гриби все ж ближче до тварин, ніж до рослин. Так само як люди і тварини, гриби потребують кисню для травлення та обміну речовин, а вуглекислий газ виробляється як результат життєдіяльності. Білок грибів багато в чому схожий на білок тваринного походження.

Раніше римляни називали гриби їжею Богів. Гриби займають не останнє місце в медицині. Такі медичні препарати як пеніцилін і стрептоміцин — антибіотики на основі грибів.


Нові антибактеріальні та противірусні препарати виявляють при вивченні царства грибів.
Гриби можуть засмагати так само як люди, в наслідок чого виробляють вітамін D.

Вживання грибів в їжу має ряд переваг:
• Відмінне джерело ніацину.
• Хороше джерело селену, харчових волокон, калію, вітамінів В1, В2, і D.
• Відсутність холестерину.
• Низький вміст калорій, жиру і натрію.
• Містить антиоксиданти для підтримки сильної імунної системи.

У Італії, Франції, Хорватії і навіть у нас в Україні зростає один з найдорожчих грибів в світі — трюфель. Їх висока вартість обумовлена і коротким терміном зберігання – їх вишуканий аромат випаровується за декілька днів і складністю збору гриба що виростає під землею. Гриб залежить від дерев в корінні яких він живе, але при цьому він допомагає їм добувати вологу і захищає свого годувальника від мікробних захворювань.