Hand-made скраби для губ від «Живи Активно»

Якщо від обвітрювання постраждала шкіра губ (як це трапляється найчастіше), натуральний скраб власного приготування – якраз те, що потрібно!

Наша журналістка випробувала на собі найсмачніші із них:

 

Медово-оливковий тандем:

1 ст.л. меду;
0,5 ч.л. соди;
0,5 ч.л. оливкової олії;
дрібка цукру.

«Живи Активно»: Спочатку я ретельно змішала усі складові інгредієнти. Годинка в холодильнику…. Кілька масажних рухів… І результат не змусив себе чекати – завдяки соді від загрубілих частинок шкіри не залишилося і сліду, а мед та олія зробили губи м’якими. Усе просто! 

 

А коли скраб закінчився і на полиці не знайшлося оливкової олії, я спробувала ще простіший рецепт.

 

Цитрус&Кориця:

1 ст.л. меду;
1/3 ч.л. подрібненої цедри свіжого апельсина;
дрібка кориці.

«Живи Активно»: Я вирішила дещо змінити процедуру використання і нанесла скраб (як це часто радять) на зубну щітку… Добре, що на губах не було тріщин, бо це просто варварський спосіб! Ніжний пілінг високо абразивними часточками подіяв набагато делікатніше. І, що тут казати, губи стали не просто ніжними, а й пружними. Виявляється, кориця й апельсин надають тонізуючого ефекту. Скраб можна зберігати в холодильнику близько тижня. А варто тільки відкрити баночку, як уся кімната наповнюється неперевершеним ароматом.

Вершковий порятунок

0,5 ч.л. вершків (вершкового масла, жирної сметани)

 

У відпустку я вирішила навчитися кататися на сноуборді. Три години падінь і нових спроб, веселощі та захоплення, і, як наслідок, мої губи обвітрилися так, що потріскалися і кровили. Навіть, якби в той час у мене під рукою був один із чудо-скрабів, навряд чи, я наважилася б його застосувати. А цей рецепт мене просто-таки врятував! Пригадую, що 15 хв цієї маси на моїх сухих потрісканих губах принесли справжнє задоволення, шкіра отримала таку потрібну їй вологу, стала м’якою, а ранки швидко загоїлися.

 

Кавовий поцілунок

1 ч.л. меленої кави або кавової гущі
½ ч.л. оливкова (або інша) олія

 

Цей скраб підійде для тих, хто не любить мед, або має алергію на нього. Спочатку я спробувала масажними рухами нанести просто каву без олії, але після цього відчула утягнутість і дискомфорт. Кілька крапель олії виправили ситуацію. Ніжний кавовий пілінг ідеально підійде для чутливої шкіри.

Тому сміливо обирайте будь-який із цих перевірених нами варіантів і подаруйте собі доглянуті губки!

Тестувала Ася Дан