Кетоновий напій може допомогти діабетикам

Ожиріння та цукровий діабет 2-го типу за розповсюдженістю у світі досягли масштабів епідемії. Ці захворювання супроводжуються високим рівнем цукру в крові, що може спричинити ураження судин, які постачають кров у життєво важливі органи. Також це призводить до значного підвищення ризику розвитку інсульту та серцево-судинних патологій.

Вчені довели, що введення кетонів у кровоток знижує рівень глюкози крові. Тепер це стало можливим завдяки спеціальному напою, або ефіру, в якому основним компонентом є кетон. Таким чином можна буде контролювати спайки у цукрі крові, що характерні для діабетиків.

Це стало відомо внаслідок аналізу даних здорових молодих людей, які щоденно вживали кетоновий напій і контрольну кількість цукру. Тепер необхідне проведення додаткових досліджень, щоб розмежувати вплив резистентності до інсуліну, ефект медикаментів та розвитку дисфункції бета-клітин. Також це допоможе визначити, чи буде такий ефір ефективним для осіб із ожирінням, предіабетом і цукровим діабетом 2-го типу. Крім того, це дозволить отримати краще розуміння фізіологічних механізмів, що лежать в основі покращення контролю глюкози у крові.

Можливо, фахівцям вдасться довести користь кетонової добавки для людей із ожирінням і цукровим діабетом 2-го типу, а саме її позитивний вплив на метаболічне здоров’я.

За матеріалами www.worldhealth.net

Читайте також:

Кетонова дієта (сушіння тіла) – схуднути швидко і без шкоди для здоров’я