Коли дівчинці варто проколювати вушка?

Коли у сім’ї народжується дівчинка, для мами й тата це поява принцеси. Тому новоспечені батьки, а особливо матусі, прагнуть привчити дівчинку ще з малку до краси. Одягають їх у платтячка, рюші, прикрашають бантиками. Сережки вважають однією з обов’язкових прикрас, які дівчина повинна носити ще змалку. Проте, перш ніж зробити цей крок, потрібно уважно врахувати певні моменти та особливості вашої дитини.

Фахівці з пірсингу певних обмежень щодо віку дитини не ставлять, проте радять проколювати вушка ближче до 3 років. В такому віці дитинка вже розуміє, для чого їй роблять цю процедуру, що вушкам потрібний ретельний догляд, та й взагалі може сама зробити вибір – потрібні їй сережки чи ні. Психологи мають протилежну думку. Краще це робити до однорічного віку дитини. Адже в такому віці маля не має страху і швидше забуває про біль. До того ж, не збережуться спогади про неприємний досвід. Варто також зазначити, що чим старший вік, тим  повільніше загоюються ранки, а це  продовжує тривалість періоду дискомфорту.

Проколювати вушка потрібно у фахівця, найкраще це робити в косметологічній клініці, яка зможе вам надати сертифікати та ліцензію. Адже на мочці вуха зібрані важливі точки, що відповідають за роботу багатьох органів. Неправильне проколювання вушок може нашкодити маляті як довгим загоєнням, так і  можливими проблемами зі здоров’ям.

Сучасне проколювання здійснюється за допомогою пістолета. Є багаторазовий та одноразовий пістолет. Звичайно, використання одноразового пістолета безпечніше. Ви не будете перейматись, чи добре продезінфікували інструмент, а будете впевнені, що він є стерильним та не завдасть шкоди дитині. Сережки, які використовуються для пістолета виготовлені з медичної гіпоалергенної сталі. Сама процедура триває секунду. пістолет подібний до степлера, що миттєво закріплює «цвяшок» у вушку.

Саме проколювання краще робити восени чи навесні. Взимку це небажано, бо шапочка буде постійно зачіпляти сережки та може пошкодити загоєння мочки. Влітку збільшується ймовірність потрапляння інфекції у ранку на вушку. Весна та осінь – достатньо прохолодні пори року, що дозволяють швидше загоїтися ранці і не торкати її великою кількістю предметів одягу.

Хоча процедура ця нескладна і не вимагає певної підготовки, існують певні протипокази. Не можна проколювати вушка, якщо у вашої дитини серйозні проблеми зі здоров’ям: хвороби крові, цукровий діабет, запальні захворювання вух, важкі форми алергії та неврологічні проблеми. Не поспішайте робити цю процедуру, якщо у малюка ріжуться зубки чи невдовзі  будете робити щеплення: ослаблений організм не потребує додаткового стресу. Якщо ви хочете, що проколювання минуло без ускладнень і ранки загоїлися швидко, дитина повинна бути повністю здоровою та в доброму настрої. Якщо ж у вас виникають певні сумніви, краще проконсультуйтеся зі своїм педіатром.