Коли звертатися до лікаря при застуді – поради Уляни Супрун

Доки будете переносити застуду чи грип на ногах, доти будемо писати про дієве лікування, про це пише у своєму ФБ в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Звичайну застуду чи ГРВІ із легкими симптомами лікують постільним режимом і рясним питтям протягом 3-5 днів. Правильне харчування та повноцінний сон здатні суттєво пришвидшити одужання. І жарознижувальне, якщо температура вища за 38,5.

Ви успішніше допоможете собі одужати, якщо полегшите симптоми організму саме цими простими методами, ніж почнете бомбити його усілякими лікарськими комбінаціями. Організм цілком може впоратись із вірусом сам. Головне — дати йому можливість це зробити!

Втім, допомога лікаря може знадобитися у випадку ускладнень. Важливо розуміти і якнайшвидше визначати симптоми хвороб, які можуть виникнути пізніше. Для їхнього лікування потрібно негайно звернутись до лікаря!

Поширеним ускладненням може бути бронхіт. Проявляє себе надсадним кашлем, який триває понад 2 тижні. Бронхіт може бути викликаний вірусом або бактеріями, хоча вірусний бронхіт виникає частіше (https://bit.ly/2L4r1j).

Основні симптоми

  • Кашель, спочатку сухий і болісний, потім — продуктивний, із виділенням слизу
  • Біль у горлі та грудній клітці
  • Відчуття стиснення грудей та утруднене дихання
  • Ломота, біль в тілі та висока температура

INgenius написали за яких ще симптомів варто негайно закінчувати самолікування. Важливо знати, аби звичайна застуда не переросла в серйозну хворобу. Детально про симптоми тут ➡ https://goo.gl/cf2tbP

Не займайтесь самолікуванням!

Обов’язково проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем щодо лікування.