Майстер-клас різдвяного подарунку від Ксенії Бужак

Розпочинається зимовий період коли на  хочеться чогось прекрасно та казкового. Скоро ми будемо прикрашати нашу зелену красуню – ялинку. Я впевнена, що є ті, хто любить робити новорічні іграшки своїми руками, саме тому ми вирішили звернутися до майстрині, яка допомогла нам зробити святкову прикрасу у вигляді «Сніговичка».

Майстер – клас від майстрині Ксенії Бужак

Отож, для початку необхідні матеріали та інструменти:
 – Полімерна глина (білого, червоного, жовтого, зеленого, чорного кольорів і колір маджент;
 – Інструменти: дерев’яна паличка (або зубочистка), стек (з округленими кінцями), каталочка, канцелярський ніж, голка, тоненька щіточка, глянцевий лак (по бажанню) та вологі серветки;
 – Робоче місце: рівна поверхня: можна ліпити і запікати на шматочку скла, або на листку паперу формату 10*15

ФОТО № 1

Наступними завданнями будуть етапи роботи.

Розминаємо в руках білу глину і формуємо “краплинку”, вершечок якої зрізаємо. Це буде тулуб і уявна шия сніговичка. Формуємо з білої глини овал. Це буде голова сніговичка! Накладаємо її на “шию” сніговичка, ліпимо ручки.

ФОТО №2

З глини кольору маджент формуємо шапочку (як на данному фото) і накладаємо її на голову сніговичка.

ФОТО №3

Далі з білої глини ліпимо відворот шапочки і балабончик. Накладаємо відворот на шапочку і розрихляємо його поверхню деревяною паличкою (або зубочисткою), так сказати-робимо “пухнасту” структуру. Викладаємо шапочку в гарні складочки і кріпимо балабончик (його також розрихляємо).

ФОТО №4

Наступний крок буде полягати у тому, що необхідно зробити шарф.

Розкатуємо в два пласти білу глину і глину кольору маджент. Ріжемо довгу стрічку кольору маджент (це буде основа шарфа). Ріжемо багато маленьких стрічечок білого кольору.

ФОТО №5

Білі стрічечки накладаємо на основу шарфа (як на фото) і знову все розкатуємо каталочкою в єдиний пласт. Вирізаємо частини шарфа (один на шию і два на “хвостики”). Викладаємо на сніговичка наш шарф і за допомогою голочки формуємо складочки і “хвостики” шарфа. Беремо червону і білу глину і формуємо з них дві ниточки, які скручуємо разом!

ФОТО №6

Формуємо цукерку і кріпимо її на ручку сніговичка!

Змішуємо трохи глини кольору маджент і білої (отримуємо рожевий)-це будуть щічки. Змішуємо червоний і жовтий (отримуємо оранжевий)-це буде носик! Ліпимо оченята, носик, щічки, гудзики, листочки та ягідки.

ФОТО №7

Далі розміщуємо всі елементи на свої місця. За допомогою голочки формуємо листочки, ягідки. За допомогою стека притискаємо оченята, щічки і гудзики. В шапочці робимо голочкою отвір для стрічки (щоб потім вішати на ялинку).

ФОТО №8

І на завершенняя – запікаємо в духовці при температурі 110 С (30 хвилин). Після запікання чекаємо, поки охолоне виріб. По бажанню оченята, носик, гудзики, цукерку і ягідки можна покрити глянцевим лаком! Кріпимо стрічку! Іграшка готова!!!!

По бажанню можна по такому ж принципу декорувати чашечку. В такому разі треба ліпити сніговичка прямо на чашечці! Запікати також на ній!!! (щоб сніговичок набув форму поверхні чашки). Після запікання остудити, обережно зняти фігурку з чашки! Обезжирити фігурку і чашку за допомогою ватного диску і спирту! За допомогою двокомпонентного супер-клею приклеїти фігурку до чашки.

ФОТО №10

Як на мене, то оригінальнішої іграшки годі і шукати. Ви самостійно за три години зможете зробити таку красу.

Якщо виникнуть якісь або потрібно буде допомога, то звертайтеся до майстрині Ксюша Бужак  та інстаграм @sugarmomentsss