Микола Амосов – людина з великим серцем

Микола Михайлович Амосов – видатний хірург, який один із перших у Радянському Союзі почав проводити операції на серці. На його рахунку тисячі врятованих життів. Автор понад 400 наукових робіт, включаючи 19 монографій. Ряд монографій перевидано в США, Японії, Німеччині, Болгарії. Його книги перевидавалися десятимільйонними тиражами, а за його авторською методикою зміцнення здоров’я слідкувала вся країна.

Правила життя геніального кардіохірурга:


 1.Не сподівайтеся, що лікарі зроблять вас здоровими. Вони можуть врятувати життя, навіть вилікувати хворобу, але лише підведуть до старту, а далі, щоб жити надійно, вчіться покладатися на себе.

 2. Скільки бачиш людей, що пішли у хворобу! Вони носять її як коштовність, як виправдання всіх своїх невдач в житті, як підставу вимагати у оточуючих жалості і поблажливості.

 3. Люди хороші. Хо-ро-ші. Потрібно говорити це завжди. Інакше важко жити.

4. Якщо вже пощастило знайти хорошого лікаря, бережіть його, даремно не турбуйте.

5. Не завжди можна втриматися, щоб не образити людину несправедливо, але завжди можна попросити пробачення. Для цього потрібно головне: не ставити себе вище людей.

6. Молодості не повернути ніколи, а от омолодження можливе.

7.Великі гроші не гарантують тривалого життя.

8. Найдовше живуть ті, хто нікому не заздрить.

9. Лікарі лікують хвороби, а здоров’я потрібно здобувати самому.

10. Адаптація – ворог щастя. Шукайте собі пристрасть у роботі – будете щасливі. Не завжди, але будете.

Дієвість простих істин всесвітньо відомий вчений довів своїм прикладом, продовжуючи оперувати до вісімдесяти років, не припиняв тренувань за власною методикою. Намагався донести важливість не лише своєчасного лікування, а й профілактики, здорового способу життя. У своїх працях наполягав на важливості фізичних навантажень, правильного харчування і їх зв’язку з емоційнти здоров’ям.  Навіть у похилому віці продовжував фізичні вправи з повторюваністю у 100 разів!

Маємо пам’ятати, пишатися своїми героями і звісно брати за приклад вольову життєву позицію.

Фото використано із сайту https://uk.wikipedia.org