Мікроблейдинг: плюси та мінуси процедури

Зараз як ніколи у тренді природна краса. Всім хочеться щоранку прокидатися ВЖЕ гарною, а не поступово «проявлятися», як фотоплівка, після годинного мейк-апу перед дзеркалом. З огляду на це, брови набувають колосальної важливості, адже вони є однією з домінуючих рис обличчя.

Сам собі художник

Форма та зовнішній вигляд брів допомагає підкреслити всі його переваги і замаскувати недоліки. «Правильні» брови обрамляють очі, роблячи погляд звабливим та чарівним. Про це знають усі, але далеко не всі можуть похвалитися розкішними бровами від природи, тому зазвичай доводиться «допрацьовувати» їх самостійно.

Всі це роблять по-різному: дехто щодня «вимальовує» собі брови олівцем чи спеціальними тінями. Хтось щомісяця фарбує брови, що не робить їх густішими, ніж вони є, або вдається до більш радикального методу – робить татуаж, який виглядає зовсім неприродно.

Брови XXI століття

Не так давно шалену популярність отримала нова техніка «6D пігментування» чи «мікроблейдінг» (від англ. “microblading” – «мікролезо»). Цей метод в англомовних країнах також називають eyebrow embroidery – «вишивка брів»: дійсно, ця техніка настільки тонка та філігранна, що нагадує художню гладь.

Дуже інтригуюче, однак що ж криється за всіма цими назвами? По суті, мікроблейдинг – це теж татуаж. Але пігмент заноситься в епідерміс не за допомогою тату-машинки, яка вібрує, а вручну – спеціальним пристроєм, що нагадує кулькову ручку чи перо із дуже тонким лезом на кінці. Це дозволяє майстру добре промалювати кожну волосинку під різними кутами і добитись бажаного об’єму та густини. Більш акуратному вигляду брів після процедури також сприяє той факт, що пігмент вводиться близько до поверхні шкіри, і тому лінії виходять тонкими та чіткими, без розмитостей. Зрозуміти, що це не натуральні волосинки можна лише якщо дуже уважно придивитись.

Особливості процедури

Спочатку майстер промальовує майбутні волосинки олівцем. Потім на брови наноситься місцева анестезія, після чого починається сам процес введення пігменту. Дискомфорту можуть завдавати кірочки, які утворюватимуться на місцях порізів –  позбутися від них повністю можна лише на етапі обов’язкової корекції брів через місяць після першої процедури.

В середньому брови протримаються 1-1.5 роки, але багато що залежить від вашого способу життя. Піддавати дії сонячних променів та вологи вдосконалені брови небажано.

Для проведення процедури мікроблейдингу є певні обмеження. Так, її не проводять жінкам за три дні до менструації і під час неї, вагітним і жінкам із дуже чутливою шкірою обличчя. Медичним протипоказанням є погане зсідання крові та індивідуальна непереносимість пігменту.   

Радить спеціаліст Марина АНТОНОВА, візажист:

Зараз всі думають про те, як заробити, а не як допомогти підтримати природну красу клієнта. Ніхто з майстрів, які роблять мікроблейдінг, чомусь не говорить своїм клієнтам, що ця техніка прийшла до нас зі сходу і підходить для східного, товстішого, типу шкіри. На світлій європейській шкірі після цієї процедури у 90% випадків залишаються шрами! До того ж дуже важко назвати вигляд брів після мікроблейдингу натуральним – ефекту «волосяного покриву» досягти практично неможливо, за 13 років моєї практики я такого не бачила. Зважайте також на те, що з часом пігмент може змінити свій колір та набути сіруватого відтінку. Тому рекомендую робити мікроблейдинг лише у крайніх випадках: якщо у зоні брів взагалі не росте волосся чи якщо потрібно замаскувати якийсь шрам. Обирайте майстра дуже уважно, адже якщо вам не сподобається отриманий результат, то пігмент доведеться виводити лазером! Тому впевніться, що ваш майстер досконало володіє технікою, а не просто півтора місяці відвідав курси. Якщо ж ваші брови ростуть, то краще допомогти їм відновити свою природну красу: живити шкіру ефірними оліями, робити маски, ходити на професійну корекцію, відновити внутрішній баланс організму… Трошки терпіння – і у вас будуть свої власні розкішні брови! 

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”