Міжнародний день скейтбордингу

Міжнародний день скейтбордингу – офіційне щорічне свято, затверджене Міжнародною асоціацією скейтборд компаній.

Скейтбординг полягає в катанні, а також у виконанні різних трюків на скейтборді (дошці для катання).

Цей екстремальний вид спорту з’явився в кінці 1930-х – початку 1950-х років, в середовищі каліфорнійських серферів, які не могли займатися серфінгом, коли не було хвиль. Першими скейтами були ящики і дошки з прикріпленими колесами. Пізніше ящики були замінені на дошки зі спресованих шарів деревини – схожі на ті, які використовуються нині.

На початку 1960-х, саме виробники дошок для серфінгу почали випуск скейтбордів.

Цікаво, що в СРСР перші скейтборди з’явилися у 1980-ті роки. Виробництво «роликових дошок оригінальної конструкції» було розпочато в Ризі мотозаводом «Саркана Звайгзне» у вересні 1984 року. Ті скейтборди суттєво відрізнялися від «каліфорнійських». Незабаром виробництво скейтбордів розпочали і в Росії. Спортивний пристрій називався «Віраж». Перші радянські скейтборди були призначені для лінійного пересування, а не для трюків. Цьому сприяли м’які шарніри і збільшені колеса.

Тож, шановні любителі і професіонали флетленду і стріту, фрістайлу та верту, парку та інших власних стилів і напрямків цього видовищного і унікального і красивого виду спорту, зі святом Вас!

 

Також читайте “У місті – на велосипеді: життя або гаманець?”

“Всупереч тяжінню. Антигравітаційна йога”