Як вберегтися від наслідіків смогу

У зв’язку з високою вологістю і щільними туманами не дають можливості вихлопним газам автомобілів підіуматися у височину і розсіюватися. Проблему посилюють недолугі господарі й господарники, які спалюють обрізані гілки, суху траву та залишки осіннього листя, порядкуючи на своїх ділянках. Неодноразово че спричиняло щільну димову завісу над містом та в приміських зонах.. Для запобігання шкоди здоров’ю радимо усім мешканцям, до кого досягає така напасть,  скористатись кількома нескладними, але достатньо ефективними порадами.

  • Необхідно максимально обмежити своє перебуванні на вулиці, особливо вранці. Якщо все ж доведеться вийти у справах, то варто одягнути захисну маску. Якщо такої немає, неважко зробити такий повітряний фільтр своїми руками – дихати слід через мокру велику хустинку, складену у 2-3 шари.
  • Дітей краще залишити вдома і на прогулянки не виводити. Провітрювання варто не проводити або провітрювати тільки увечері, однак при цьому потрібно завісити відчинене вікно вологим простирадлом.  Рекомендуємо також частіше робити вдома вологе прибирання.
  • Потрібно пити вдосталь води та кисломолочних продуктів, їсти більше фруктів та овочів. Якщо немає  протипоказів, то можна розпочати вживати полівітаміни. А от к та вживати алкоголь у обставинах, що склалися, особливо не рекомендується, оскільки організм і без того зазнає негативного зовнішнього впливу.
  • Окрім цього, бажано промити ніс та горло фізіологічним розчином. Якщо є така можливість, приймайте душ двічі на добу.

У такі дні будьте особливо уважними до себе та близьких.  Якщо помітите  погіршення самопочуття, виникнення задишки чи кашлю –  не зволікайте, одразу звертайтеся до лікаря!