Найкращі напрямки для зимового відпочинку 2016

      Зима у розпалі! До літа ще далеко, тому зараз особливо хочеться отримати нові враження та заряд позитивних емоцій. Як відомо, найкращий спосіб «перезавантажитись» – це поїхати у відпочинок. Насправді, взимку є безліч можливостей гарно відпочити – і тілом, і душею. Про популярні бюджетні напрямки, відомі та не дуже українські туристичні локації та різноманіття зимового відпочинку – говорили з директором туристичної агенції «Море турів» Оленою ІЩУК.

 

 – Олено, яка тенденція зараз спостерігається серед туристів: полишають холодну Україну   та направляються прямісінько «в літо» чи на повну насолоджується зимовими розвагами? 

 

– Кожна пора року по-своєму гарна й охочих насолодитися сповна снігом, гірськолижними  трасами, трамплінами для сноуборду чимало. Однак попит на мандрівки до теплих країв залишається актуальним.

 

– Якщо говорити про пляжний відпочинок, які напрямки зараз найбільш популярні?

Беззаперечними лідерами, враховуючи вартість турів та час перельоту, є курорти Єгипту, Хургада та Шарм ель шейх. Мрія багатьох туристів про відпочинок «без сусідів» стала реальністю, готелі пропонують проживання за мінімальними тарифами, адже наповненість рідко досягає й 20 %. З екзотичних напрямків найпопулярнішою є Шрі Ланка – острів чаю у Індійському океані. Цей напрямок не залишить байдужим жодного туриста, а зручні перельоти та помірні ціни також грають на користь Цейлону.

 

– Багато любителів зимових видів спорту обирають гірськолижні курорти європейських країн. Розкажіть, які найпопулярніші напрямки, і які зміни відбулися у процесі отримання Шенгенської візи для українців?

– Незважаючи на кроки України до Шенгенської зони, візи все ще необхідно оформлювати заздалегідь. Запис до візового центру, надання довідок, здача біометрії – все це залишилось обов’язковим. Однак європейські гірськолижні курорти, найпопулярнішими серед яких є Польське Закопане, Словацькі Татри, Французький Куршевель, Доломітові Альпи Італії та Андорра, дійсно варті того, щоб отримати візу та відвідати їх. 

 

– Напевно особливої популярності зараз набули вітчизняні гірськолижні курорти – це і дешевше, і патріотичніше. Які саме варіанти зимового відпочинку пропонує Україна? 

– Так, наша країна має величезний потенціал у туристичній сфері: Ворохта, Плай, Драгобрат, Буковель, Славське та Пилипець є найпопулярнішими напрямками. 

 

– На жаль, через такий наплив туристів ціни на вітчизняних курортах також підвищились. Порекомендуйте більш бюджетні напрямки – місця, не такі розрекламовані, але не менш підходящі для зимового відпочинку.

– Дійсно, останні новини про рівень цін – не на користь вітчизняним туристичним місцям, адже за високою ціною має перш за все стояти якість продукту. Однак якщо бронювати місця для відпочинку завчасно, то можна знайти за розумні кошти хороші пропозиції близько до підйомників та поруч з інфраструктурою. Хорошим варіантом є міні-готелі Яблуниці та Яремче, котеджі Поляниці та Волосянки. 

 

– А як щодо оздоровчого відпочинку на термальних джерелах? 

– Закарпаття налічує понад 50 термальних джерел: Косино, Берегове, Мукачево, Велятино та с. Довге нададуть туристам як відпочинок, так і оздоровлення. Хочеться відзначити унікальний комплекс «Термальні води Косино», що налічує сім оздоровчих басейнів, чотири з яких термальні, аналогів яких за якістю та сервісом в Україні немає.

 

– Чи є зараз попит на тематичні тури? 

– Жити активно зараз не тільки модно, але й корисно. Можна знайти варіанти відпочинку по інтересах – наприклад, фітнес-йога тури, етнографічні й історичні подорожі та гастрономічні уікенди.

 

– А як щодо екскурсійних турів? 

– В період різдвяних ярмарок екскурсійні програми мали попит, наразі ж люди частіше поєднують катання на лижах із відвідуванням визначних місць.

 

– Як би ви надихнули наших читачів на активну подорож взимку? Багато хто вважає, що це не сезон, і краще «перезимувати» вдома, перед телевізором. Як розворушити себе, і чи дійсно зимовий відпочинок – це так дорого, важко і не цікаво?  

– Якщо є бажання – можливість знайдеться, адже саме взимку нам так необхідні нові емоції та враження. Найкращий спосіб «перезимувати» – це отримати заряд енергії від гірськолижного спорту, оздоровитися в термах, познайомитись зі звичаями та особливостями різних регіонів під час тематичних турів…

Подорожуйте, пізнавайте світ та себе у ньому, а улюблений диван зачекає!

http://moreturov.kiev.ua/

 

Бесіду вела Галина Теличук,

спеціально для “ЖивиАктивно!”