Підтримка метаболізму організму – вода доктора Сасс

Достатня гідратація – важлива складова правильного і раціонального схуднення. Здоровій дорослій людині необхідно випивати 1,5-2 літра води на день. Кількість води, необхідна нашому організму для підтримання  метаболізму та нормального функціонування всіх систем – 30 мл на кожен кілограм маси тіла.  І ще приблизно  500 додаткових мілілітрів  на кожні 30 хвилин фізичного навантаження.

Можна пити звичайну чисту воду, а можна  «прикрасити» корисними додатками, та ще й при цьому зробити її активатором схуднення.

Американська лікар-дієтолог  Синтія Сасс розробила «воду Сассі»  як додатковий компонент для своєї дієти «Плоский живіт»,  підібравши оптимальне поєднання інгредієнтів, розчинених у воді.  В результаті вийшов  оригінальний рецепт вітамінно-мінерального коктейлю, який спочатку вживали тільки для цієї дієти,  а далі він набув популярності і його почали пити окремо від дієт, чи  доповнювати нею інші дієти.

Вода Сассі – простий у приготуванні і приємний на смак напій, який допоможе в моделюванні фігури і внормує діяльність шлунково-кишкового тракту. Це абсолютно нешкідливий засіб для схуднення та ефективний спосіб оздоровлення.
Дія напою спрямована на посилення моторики шлунково-кишкового тракту, зниження газоутворення, прискорення розщеплення жирів та виведення продуктів метаболізму. 

«Побічний» ефект води Сассі – поліпшення стану шкіри і волосся, завдяки насиченню клітин рідиною і нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Вода Сасі смачна, має легкий кислуватий свіжий смак.

Існуює кілька рецептів приготування цілющого напою.

Базовий:

  • 2 літри води
  • Один середнього розміру свіжий огірок
  • Один лимон або лайм  
  • 12 невеликих листочків свіжої мяти
  • 1 свіжий корінь імбиру

Приготування:

Готують її тільки звечора. По суті, вона є холодним настоєм, і щоб всі компоненти віддали свої корисні властивості у воду, потрібен час.
Огірок помити, почистити і нарізати тонкими кружальцями. Лимон помити і теж  нарізати тонкими кружальцями. Корінь імбиру почистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, має бути одна повна чайна ложка. 

Підготовані інгредієнти покласти разом у посуд об’ємом 2 літри  і залити холодною питною водою. Залишити напій в холодильнику на ніч настоюватися. Не можна тримати напій на сонці і в теплі, від цього корисні речовини можуть розпадатися, а сам напій почне псуватися. Перед питтям  воду можна процідити, виїдати з неї зелень, шматочки цитруса і огірка необов’язково.

Ці два літри тереба випити дрібними порціями протяом дня, а першу склянку води слід випити  одразу після прокидання,  на голодний шлунок. 

Дієтологи стверджують, що при регулярному вживанні цього напою і помірній фізичній активності, жир на животі буде танути і  ви нарешті здійсните свою мрію про плоский і сексуальний живіт.

Відгуки людей, які пили воду Сассі регулярно, свідчать,  що результати, яких вони досягли, доповнюючи дієту цим напоєм, кращі, ніж у них були раніше, коли застосували лише дієту.  Слід зауважити, що без дотримання низькокалорійної дієти вода Сассі не працює, як засіб для схуднення, хоча оздоровчий ефект залишається.

Воду Сассі не слід вживати  регулярно цей напій вагітним  і людям, що мають захворювання шлунку, і зовсім не варто – жінкам, які годують дітей грудьми, і тим хто має алергію на будь-які з компонентів напою.

Спосіб застосування води Сассі

В рамках дієти Синтії Сасс прийом напою є початковим етапом, швидким 4-х денним стартом, на якому визначаються справжні масштаби проблеми «жирового фартушка». У цей час вживання води Сассі має становити не менше 8 склянок щодня. Калорійність їжі -1400 Ккал. 

Потім переходять до другого, 4-х тижневого етапу. Енергетичну цінність їжі підвищують до 1600 Ккал на добу, розділяючи прийоми їжі на 4 етапи, так, щоб на кожен доводилося 400 Ккал. Обов’язково в раціон включають продукти – джерела мононенасичених жирних кислот. Вживання солі, овочів, що містять грубу клітковину, солодощів та напоїв, що містять кофеїн скорочують до мінімуму. Пити воду Сассі корисно і просто так. Однак є все таки деякі рекомендації.

Як правильно пити воду Сассі

Останній прийом води краще зробити не менше ніж за 1,5 години до сну, щоб не спровокувати появу набряків повік
З тієї ж причини зберігати приготовлену воду слід в непрозорому посудині, наприклад, глечику. 
Кількість вживаної води не повинна перевищувати 4 літрів, випитий понад норму напій дає додаткове навантаження на нирки і серце, розтягує шлунок. 
За один раз бажано випивати не більше 1 склянки води. 
 З раціону слід виключити газоутворюючі продукти, чай і каву (їх має замінити вода) 
Їжу приймають невеликими порціями 

Протипоказанням для вживання води Сассі є алергічна реакція на її компоненти, виражена ниркова недостатність, гастрит, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки і інші хронічні захворювання в стадії загострення.

Ефективність води Сассі

Відгуків про воду Сассі зустрічається безліч. Найбільший ефект від її вживання спостерігається в поєднанні з дієтою. Проте всі жінки, що почали прийом води, відзначали поліпшення загального стану, плавне зниження ваги, зменшення обсягу жирових відкладень. Звичайно, не варто приписувати всі досягнення виключно коктейлю. Свою роль відіграє скорочення калорійності їжі, здорове харчування, обмеження прийому сильно тонізуючих напоїв.