Особлива дієта для майбутнього татуся

Чоловік, який планує стати батьком, повинен дуже відповідально ставитися  до свого харчування, оскільки воно безпосередньо впливає на здоров’я майбутнього малюка.

Щоб сперматозоїди чоловіка були рухливі і зачаття успішно відбулося, чоловікові слід за кілька місяців до планованого зачаття не тільки відмовитися від куріння і вживання спиртного,  але і правильно харчуватися.

Якщо чоловіка помітна недостатність чи надмір ваги,  то в спермі теж можуть бути хворобливі зміни.  Надмірно худим іноді бракує попередників для синтезу гормонів та сперматозоїдів, а при надмірній вазі у чоловіків виникає відносний брак  тестостерону, і це веде до зниження здатності до запліднення.

Раціон майбутнього татка повинен бути повноцінним.

Омега-3- ненасичені жирні кислоти. Нежирна риба, багата на корисні кислоти, допоможе нормалізації гормонального фону, а отже, успішність зачаття значно збільшиться.

Овочі й фрукти. Необхідно, щоб майбутній тато обов’язково з’їдав 5 різних овочів і фруктів в день (картопля хоч і овоч, але  до здорового харчування не входить)

М’ясо. Для чоловіка м’ясо – важливий елемент здоров’я. Зрозуміло, немає необхідності зловживати м’ясними продуктами, особливо готовими (ковбасами, сосисками і консервами). Але 100-110 грам курячого філе, індички або кролика в день поповнять добову потребу у тваринному білку і забезпечить будівельний матеріал для сперматогенезу.

Поліненасичені жирні кислоти. Вони необхідні для здорової репродуктивної системи чоловіка. Додавайте в салат льняну олію – вона чемпіон серед олій за показником корисності для чоловічого здоров’я.

Кальцій і вітамін D. Ці дві речовини взаємодоповнюючі, тому для чоловічого здоров’я необхідно їсти сир і твердий сир 

Фолієва кислота. Необхідна для продуктивного і якісного дозрівання сперматозоїдів. Міститься в зелених овочах з листям, в деяких цитрусових, бобових, хлібі з борошна грубого помелу, дріжджах, печінці, багато її в меді.

Цинк. Збільшує життєздатність сперматозоїдів. Міститься в шпинаті, устрицях, спаржі, грибах, мідіях, крабовому м’ясі.

Вітамін Е.  Відповідає за здатність до запліднення, підвищує рівень тестостерону. Багато вітаміну Е міститься в горіхах, хлібі, кашах, висівках, соняшниковій олії, сої.

Вітамін А. Прискорити процес дозрівання сперми. Багато у  печінці тріски, яйцях, фруктах і овочах червоного і жовтого кольору.

Вітамін В впливає на процес спермоутворення. Багато вітаміну В у м’ясі курки, чорному хлібі, кашах.

Селен. Його нестача в організмі чоловіка може стати причиною неплідності. Міститься в рибі, м’ясі, печінці і пшениці.

Вітамін С забезпечує антиоксидантний захист сперматозоїдів від дії хімічних речовин і вільних радикалів. Ним багаті овочі, фрукти, зелень і гриби.

Прогулянки на свіжому повітрі – теж обов’язковий пункт раціону, особливо у парі з майбутньою мамою.