Паузи для гідратації допомагають перемагати на Чемпіонаті світу з футболу

Рекомендації ФІФА щодо необхідних пауз для додаткової гідратації учасників футбольних матчів Чемпіонату світу з футболу у Бразилії здається, почали приносити свої перші плоди. У найбільш інтригую чому протистоянні 18 фіналу Мундіалю між Нідерландами та Мексикою відбулася перша офіційна трихвилинна перерва в рамках світової першості. На 30-й хвилині матчу команди отримали три хвилини, щоб охолодитися перед відновленням гри. Така ж процедура була проведена й у другому таймі – трихвилинну перерву було зроблено на 75-й хвилині. Тобто пауза робиться після кожних 30 хвилин гри. Три хвилини, витрачені на перерву для охолодження, додаються до кожного з таймів.

ФІФА відмовилася від ідеї проводити подібні процедури у всіх матчах чемпіонату світу – 2014, але вони здійснюватимуться в усіх іграх, під час яких температура буде перевищувати 32 градуси за Цельсієм, повідомляє офіційний сайт головної футбольної організації. Варто зазначити, що офіційно температура повітря під час цієї зустрічі, що відбувалася у місті Форталеза, ледь сягала позначки в 30 градусів. Однак ситуацію значно погіршувала надзвичайно висока вологість, що змусило рефері зустрічі Нідерланди-Мексика – португальця Проенсу – піти на такі дії.

 Як не відзначити, що така пауза для пиття води явно пішла на користь хоча б одній з граючих команд. Адже лише в заключні 15 хвилин гри збірна Нідерландів знайшла в собі сили не лише зрівняти рахунок, але й вирвати перемогу буквально на останніх секундах основного часу. Виходить, «водна» перерва посприяла захоплюючій футбольній драматургії матчу! Доречі, одного з головних сценаристів і режисерів цього футбольного дійства, тренера «помаранчевих» Луї Ван Гааля, частенько можна побачити на спекотних за температурою та внутрішньою напругою іграх бразильського Мундіалю на тренерському містку своєї команди з пляшечкою води.

Фото telegraf.com.ua