Очистка печінки – природні засоби

Печінка є найбільшим внутрішнім органом, що виконує життєво важливі функції – виробляє хімічні речовини для нормальної роботи організму, нейтралізує та виводить токсини, лишаючи тільки найнеобхідніше. Клітини цього органа продукують потрібні нам білки, зокрема для згортання крові.

Тут виробляються тригліцериди, холестерин, вуглеводи, а  глюкоза перетворюється на глікоген, що зберігається у печінці та м’язах. Якщо цього недостатньо, її клітини виділяють жовч, що необхідна для травлення.

Печінка перетворює аміак на сечовину, яка виводиться із сечею нирками, що допомагає детоксикації організму. Також у ній піддаються змінам різні лікарські засоби та гормони (зокрема інсулін) – вони виводяться з організму, перш ніж вміст досягає небезпечного рівня.

Окрім надважливих функцій, печінка зберігає потрібні нам вітаміни та хімічні речовини, такі як фолієва кислота, залізо, вітаміни А, В12, D та К. Це найунікальніший серед усіх орган, який несе відповідальність за масштабне хімічне «дійство», життєво необхідне для функціонування організму. Окрім того, печінка є найбільшою залозою, клітини якої беруть участь в утворенні необхідних для інших частин тіла сполук.

Є багато потужних натуральних засобів трав’яного походження для підтримання печінки у нормі, захисту та очищення. Проте перш ніж починати приймати будь-які рослинні гепатопротектори, рекомендується проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб переконатися в тому, що вони безпечні та не взаємодіятимуть з іншими призначеними препаратами.

Одним із таких природних помічників є коріння кульбаби, доступне в капсулах або таблетках. За рахунок гіркоти, що міститься у рослині, можна покращити загальний стан організму, зокрема апетит, травні процеси та багато іншого. Стосовно конкретного впливу на печінку, гіркий глікозид тараксин, що є в кульбабі, сприяє виробленню жовчі. Коріння та листя стануть хорошими допоміжними засобами для лікування гепатиту С. Листячко кульбаби можна змішати з іншими лікарськими рослинами (порадитися з лікарем) або споживати окремо, зробивши чай, який є чудовим детоксикатором печінки.

Розторопша плямиста, або чортополох молочний також доступна у капсулах або таблетках – вона чинить протизапальну та регенерувальну дію, стимулюючи відновлення клітин печінки. До того ж рослина містить потужний антиоксидант силімарин, який прискорює обмін речовин, підтримуючи нормальну роботу органа. Розторопша використовується для лікування хронічних захворювань печінки, гепатитів B та C. Можна застосовувати стебла, насіння та коріння рослини, бажано без термообробки або ж за невисоких температур (до 40 ºС), щоб не зникли корисні властивості. Краще за все перемолоти і вживати у сухому вигляді, запиваючи водою.

Китайський лимонник, який ще називають шизандра, за властивостями дуже схожий на розторопшу і може допомогти зменшити або позбавитися симптомів, пов’язаних із захворюваннями печінки. Рослина відновлює клітини та нормалізує роботу органа, сприяє обміну речовин, ефективна у боротьбі з гепатитом С. Найкращий результат можна отримати, якщо застосовувати настій із 500-1500 мг висушених ягід три рази на день.

За матеріалами www.worldhealth.net