Прогулянки знижують ризик інсульту

Для того, щоб ходити пішки, не потрібно особливої фізичної підготовки, це найпростіший і найдоступніший вид активної діяльності. Ходьба – це найбезпечніший вид фітнесу, адже ризик отримати травму практично дорівнює нулю.

Всім відомо, що ходити пішки корисно задля контролю маси тіла. Крім цього, регулярні пішохідні прогулянки допомагаєють зменшити ризик коронарної патології серця, інсульту і діабету. А ще сприятливо впливають на стан серцево-судинної системи, покращують процес находження кисню до легенів, і загалом сприяють добрій роботі органів дихання. Крім того, вони допомагають долати стрес. Для ходьби немає вікових і медичних обмежень, не потрібні зали і обладнання, для цього виду спорту навіть не потрібно виділяти вільний час – шлях на роботу й з роботи цілком може бути тренувальною доріжкою.

Якщо ви робите 105 кроків на хвилину, то це означає, що ви йдете зі швидкістю приблизно 1,9 км/год.
Прогулянка  пішки на відстань 1,6 км за 20 хвилин допомагає «спалити» близько 100 калорій.
Ви «спалюєте» на 50% калорій більше, збільшуючи швидкість ходьби з 3,2 км/год до 4,82 км/год.
Проходячи 1,6 км за 20 хвилин, ви витрачаєте стільки ж енергії, що і під час плавання протягом 10 хвилин.
10 тис. кроків на день дорівнює 8 км.

Рекомендації щодо ходьби пішки

Як і будь-яке тренування, починати ходьбу слід з розігріву. Для того, щоб серце адекватно сприймало навантаження, спочатку потрібно йти 10-15 хвилин в нешвидкому темпі,тоді поступово збільшувати інтенсивність, і впродовж 20-25 хвилин йти зі швидкістю п’ять–шість кілометрів за годину, а далі знову перейти на неспішний крок протягом п’яти хвилин, щоб охолонути.
При виборі місця для прогулянки віддавайте перевагу горбистій місцевості.
Головне – пам’ятайте про те, що ходьба пішки є чудовим початком шляху до повного оздоровлення та відмінної фізичної форми! Пам’ятайте, що потрібно поступово давати навантаження на організм, і ви вже найближчим часом відчуєте себе набагато краще і бадьорішими.

Ходіть собі на радість і на здоров’я!