Рецепти догляду за нігтями

Ламкість, відшарування, пожовтіння – це проблеми з нігтями. Проте кожна жінка прогне виглядати ідеально, а для цього потрібен час та гроші. Щоб уникнути довгих та дорогих салонних процедур існують певні правила та рецепти, які допоможуть зберегти красу нігтів надовго.

Харчування.

Щоб ніготь не ламався на не відшаровувався, їх потрібно живити різними маслами та кремами. Найкращий варіант це ванночки з оливкової олії в чистому варіантів чи з додаванням ефірних масел (сенталової, пачулі, сосни, бергамоту, кедру). Якщо ж у вас немає часу можете придбати масло для нігтів та кутикули відповідно до вашої проблеми. Проте не потрібно забувати про загальне харчування. Для міцних, гнучких та блискучих нігтів необхідні вітаміни (А, В, С, Е та ін.) та мінерали (йод, кальцій, цинк, кремній). В своєму раціоні надайте перевагу овочам фруктам та молочним продуктам.

Форма.

Нігті потрібно підпилювати не рідше одного разу в тиждень. Варто знати, якщо пилочка буде рухатись в різні сторони, то ніготь буде відшаровуватись. Тому потрібно підпилювати ніготь в одному напрямку. Перед тим, як почати таку косметичну процедуру потрібно ретельно висушити руки. Волога нігтьова пластина дуже вразлива до зовнішніх впливів.

Масаж.

Така процедура сприяє швидкому зростанню та зміцненню нігтя. Масаж потрібно робити за допомогою крему чи масла, наносити його повільними масажними рухати на шкіру рук та нігтьову пластину. Якщо ви хочете покращити колір, використовуйте ефірне масло грейпфрута, лимона чи розмарину. Збільшити прозорість – лимон, евкаліпт; зняти запалення – ромашка, чайне дерево, розмарин; відновити нігті – пачулі, лаванда, евкаліпт, чайне дерево, бергамот; зміцнити нігтьову пластину – лемонграс, ладан, лимон; для здоров’я нігтів підходить масло зародків пшениці, кокосове та оливкове масла.
Манікюр. Перед цією процедурою обов’язково розпарте нігті у ванночці або робіть манікюр після прийняття душу. З сухою шкірою та нігтем ви ризикуєте подразнити шкіру та завдати собі больових відчуттів.
Шкіра рук.

Якщо  у вас з’являються «задирки» не потрібно їх виривати, краще обережно видалити за допомогою щипчиків. Для профілактики можна використовувати масло чайного дерева, що зменшить запалення та буде живити шкіру.

Для догляду не обов’язково відвідувати салони краси. Існують прості домашні методи, які допоможуть швидко та якісно доглядати за шкірою рук та нігтьовою пластиною.

М’якоть лимона.

Лимон використовують при ламких та позбавлених живлення нігтів. Для цієї процедури не потрібно робити масок чи ванночок, достатньо просто розрізати лимон навпіл та занурити в нього обидві руки. Тривалість процедури – 15-20 хвилин. За цей час ніготь встигне увібрати всі корисні речовини, що містить м’якоть лимона. На тиждень потрібно не більше двох процедур. Після закінчення потрібно промити руки в теплій воді та скористатись живильним кремом.

 

Морська сіль. Потрібно розвести морську сіль, бажано без ароматизаторів та домішок, в теплій воді та занурити нігті у ванночку на 20 хвилин. Після процедури не варто мити руки, краще скористатись оливковим маслом чи живильним кремом.

 

Шкірка апельсина. За допомогою шкірки апельсину можна зміцнити ніготь та покращити його зовнішній вигляд. Достатньо просто відрізати невеликий шматочок і ним масажувати кожен ніготь протягом 30 секунд. Після процедури бажано вдягнути бавовняні рукавички, щоб всі корисні речовини мали час проникнути в ніготь. Таку процедуру краще виконувати на ніч.

 

Йод. Цю речовину, як і морську сіль, потрібно додавати в теплу воду та робити ванночки. Проте не варто використовувати велику кількість йоду, адже він має здатність забарвлювати ніготь у жовтий колір, що виглядає не зовсім естетично. Достатньо буде додати кілька крапель зміцнити та відновити еластичність нігтьової пластини. Тривалість – 10 хвилин. Достатнім буде застосовувати один раз на тиждень, щоб не пересушити шкіру рук та ніготь.

Користуючись цими простими правилами ви зможете ефективно доглядати за нігтями та шкірою рук без дорогих салонних процедур.