Розваги по-київськи: що? де? коли?

Жага до нових вражень є невід’ємною частиною людської природи. Звісно, не завжди є можливість відвідати іншу країну, або навіть сусіднє місто, але це не означає, що наші будні мають бути сірими і схожими як дві краплі води. Київ – місто, в якому постійно вирує життя, це місто креативних людей та цікавих стартапів. Отже, на які цікаві місцини та заклади можна натрапити, гуляючи вулицями української столиці?

Хліба та вражень!

Зараз у Києві справжній бум на концептуальні заклади. Звичайний похід з друзями перекусити вже не такий як раніше: серед київських рестораторів стало модним створювати унікальні місцини для відпочинку і тілом, і душею. Вибір величезний – починаючи від екстравагантних ресторанів типу “Dark side”, де вечеря проходитиме у повній темряві, та арт-кафе типу «Диван» та «Культ Ра» із їхніми майстер-класами та літературними вечорами, і закінчуючи ресторанами для справжніх гурманів та поціновувачів еклектики в їжі та інтер’єрі типу «Собака з’їла голуба» чи кондитерської «The Cake». Цікавою є також концепція fun-ресторану типу «Тарілка»: тут можна не тільки смачно поїсти, а і пограти у настільні ігри і весело провести час.

Гастрономічні походеньки

Гурманам також буде цікаво відвідати так звані «фестивалі вуличної їжі», які час від часу проходять у Києві. В рамках таких заходів можна спробувати страви з різних країн світу, насолодитися іграми на свіжому повітрі, відвідати різноманітні кулінарні майстер-класи та послухати живу музику. 

Час – це гроші

Якщо завдання смачно і ситно поїсти стоїть не дуже гостро, відвідайте одне з так званих «анти-кафе» або «вільних просторів» типу «Циферблат» і «Bibliotech». Родзинка подібних закладів у тому, що ви платите не за чай та печиво (це фактично все, що є в меню), а за час, який ви проводите у закладі. Тут можна грати в настільні ігри, читати, працювати, проводити семінари і презентації, тощо. Увечері в таких закладах зазвичай проводяться тематичні вечори, грає жива музика та влаштовуються зустрічі з цікавими людьми.

Під замком

Особливої популярності останнім часом набули в Києві всілякі квест-руми. Суть полягає в тому, що вас із друзями закриють у тематично оформленій кімнаті, і щоб вийти з неї, вам потрібно буде підключити логічне мислення, кмітливість і продемонструвати гарну командну роботу. Декорації на будь-який смак – від «Вечорів на Хуторі близ Диканьки» та «Шерлока Холмса» до космічної станції.

Догори дригом

Для сімейних походеньок із малечею прекрасно підійдуть такі нестандартні атракціони як «Дім-перевертень», де всі предмети інтер’єру епохи 80-х років минулого сторіччя розміщені догори дригом, та Дзеркальний лабіринт, де ви перевірите свою інтуїцію і спробуєте знайти вихід із цього оманливого простору із нескінченними глухими кутами і потаємними поворотами.

Маленькі бізнесмени

Ще одна відносна новинка, яка надовго стане улюбленим місцем для ваших дітей – це перше в Україні дитяче місто професій Kidswill. Мета цього проекту – дати можливість дитині проявити себе з різних сторін. Тут ваша дитина зможе ненадовго стати дорослим і самостійним: отримати паспорт, влаштуватись на роботу, заробляти гроші і витрачати їх, як заманеться. Можна спробувати різні професії – службу в міліції, лікарську практику, роботу на телебаченні тощо. Це не тільки цікаво, а й корисно – ваша дитина зможе розкрити у собі талант до певної професії і розвинути власні здібності

По Фрейду

Дорослим також є, де надихнутись та розкрити свій творчий потенціал. Не так давно у Києві відкрився Музей сновидінь, де немає вітрин з експонатами. Ви, ваші сни та ваше підсвідоме – і є експонатами цього музею. Тут ви можете зустрітися із цікавими людьми, відвідати кабінет психоаналізу, залишити свій сон у «Сундуку сновидінь» та поринути у чарівний світ підсвідомого, фантазій та безмежної творчості.

Європейське містечко

Більш практичним людям сподобається перше в Україні аутлет-містечко «Мануфактура», що знаходиться під Києвом, у с. Нова Ходосівка. Архітектурно виконаний в стилістиці північноєвропейських давніх міст, це справжній рай для любителів шопінгу, а також чудове місце відпочинку для всієї родини. Щотижня там проходять виставки сучасного живопису, покази мод від українських дизайнерів, тематичні вечірки, презентації книг, працюють дитячі аніматори та відбувається багато цікавого.

Часто наше життя набуває сірого відтінку: ми ходимо в одні й ті самі кафе, на вихідні – в одні й ті самі парки, граємо з друзями в одні й ті самі ігри. Озирніться навколо, і ви побачите, скільки нового та цікавого з’являється у нашому місті кожного дня. Не забувайте: яскраве життя – це, в першу чергу, яскравий відпочинок!

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Як весело провести час на свіжому повітрі?”

“Які плани на вихідні?”