Що п’ють українці?

Згідно з результатами всеукраїнського багатоцентрового обсерваційного дослідження ВЕСНА (ВивчЕння харчових звичок, Споживання напоїв, факторів ризику та стану здоров’я НАселення України), чай – другий по частоті вживання напій серед українців, після води.

Перше місце очікувано посіла вода: більшість респондентів (57%) п’ють воду щонайменше 4 рази на день. Цікаво, що жінки вживають воду трохи частіше за чоловіків (59% vs 55%).

На другому місці за частотою вживання – чай: майже половина респондентів зазвичай щодня п’є чай 2-3 рази на день (46%). При цьому чоловіки і жінки вживають приблизно однакову кількість чаю на день (47% vs 45%).

Третє місце посіла кава та кавові напої. Так, 25% опитаних щодня вживає їх 2-3 рази на день. Виявилось, що жінки п’ють каву частіше, ніж чоловіки (28% vs 21%). При цьому для наймолодшої вікової категорії (15-19 років) вживання кави та кавових напоїв є менш характерним. Половина з них взагалі не вживають кави, або вживають її рідше 1 разу на місяць. Вони надають перевагу сокам (46%) та солодким газованим напоям (24%), які вони вживають 2-4 рази на тиждень. Для порівняння – лише 20% українців віком 20-30 років вживають сік та 13% – солодкі газовані напої з такою регулярністю.

Така тенденція частоти споживання різних видів напоїв зберігається у всіх регіонах України. Однак, цікаво, що смакові вподобання українців щодо менш частовживаних напоїв різняться по країні: так, у західному регіоні високий відсоток вживання узвару та компоту 2-3 рази на день (14%), а в південному – українці вживають 4 рази на день і частіше солодкі газовані напої (8%), що чудово втамовують спрагу. 

 

Також читайте Обираємо вітаміни для шкіри

​Чайне свято на щодень

Як підібрати спортивне взуття?