Секрет стрункості француженок: П’єр Дюкан та білкова дієта

 

П’єр Дюкан – відомий француз, що заявив світу, що схуднути можна не відмовляючись від м’яса, потрібно лиш скоригувати своє меню.

Трохи довідки:

П’єр Дюкан – французький дієтолог, автор книги «Я не вмію худнути». Цікаво саме те, що останні 30 років він популяризував свою дієту, але відомою вона стала тільки в 2000 році після виходу у світ книги.

У своїй книзі П’єр Дюкан розповідає про те, що підштовхнуло його займатися дієтологією. Молодий лікар – терапевт, за плечима якого лише університетський курс здорового харчування, порадив хворому ожирінням чоловіку вживати більше білкової їжі та випивати велику кількість води. Через тиждень пацієнт примчав до лікаря з новиною, що вперше в житті йому вдалося відчутно скинути вагу. Ось цей випадок і послужив поштовхом до початку роботи над створенням власного методу харчування. До цього дієтолог практикував традиційне збалансоване харчування, яке ґрунтувалось на підрахунку калорій та зниженні енергетичної цінності їжі.

Пьер Дюкан, французький дієтолог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як слідувати дієті? На чому базується славнозвісна дієта П’єра Дюкана?

Білкова дієта включає 4 етапи: атака, чергування, закріплення, стабілізація. Поступово слідуючи цій системі харчування ви позбавитесь від ненависних зайвих кілограмів.

4 етапи білкової дієти:

Етап Атаки: короткий етап, але результат не змусить чекати

Етап атаки оптимізує процес схуднення завдяки вживанню 72 білкових продуктів, що стимулюють організм використовувати його запаси або краще сказати резерви. Білки дозволяють зберегти м’язову тканину, черпаючи енергію в жирових відкладеннях, що пояснює блискавичність та  ефективність зниження ваги.
Очікувана втрата ваги: від 1 до 4 кг протягом етапу атаки.
Тривалість:  від 2 до 7 днів.
Фізична активність: 20 хвилин.

Етап Чергування: одержуємо «правильну» вагу

Етап чергування продовжує процес зниження ваги, завдаючи темп чергуванням чисто білкових днів і білково-овочевих днів. Харчування ґрунтується на вживанні 100 дозволених продуктів харчування: 72 –х білкових продуктів, до яких додаються 28 овочів.
Очікувана втрата ваги: від 1 в тиждень.
Тривалість:  7 днів на кожний зайвий кілограм.
Фізична активність: 30 хвилин.

Етап Закріплення: уникнути повернення зайвих кілограмів

Після другого етапу організм  залишається вразливим, оскільки прагне повернути собі втрачені кілограми. Етап закріплення, розрахований на 10 днів та є початком повернення до різноманітного, але контрольованого харчування. Він полягає у поступовому введенні в раціон продуктів харчування, що приносять насолоду, таких як: крохмалевмісні продукти, хліб зі злаків, фрукти, молочні продукти. Один день в тиждень повинен бути «чистих білків», як приклад, білковий четвер, використовується як ключовий елемент підтримки «правильної»  ваги.
Тривалість: 10 днів на кожний втрачений кілограм.
Фізична активність: 25 хвилин.

Етап стабілізації: закріплюємо вагу

Етап стабілізації є вирішальним для успішного завершення дієти. Він базується на трьох  простих принципах, яким необхідно слідувати усе своє життя, щоб знову не набрати скинуті кілограми:
3 ст. л. вівсяних висівок на день.
Відмова від ліфта.
Білковий Четвер.
Більша частина людей, що пройшли через дієту, набирають втрачені кілограми після досягнення заповітної мети. Останній етап є простим, але в той же час найголовніша сходинка на шляху до успіху.
Тривалість: протягом життя.
Фізична активність: 20 хвилин.

Схуднення – це клопітка робота над собою, запасіться терпінням і все вийде. Дієта Дюкана знайшла своїх прихильників по всьому світу, вона дійсно діє, спробуйте.  Перевірено на собі!

P.S. Ходять чутки, що саме дієта П’єра Дюкана допомогла Кейт Мідлтон прийти в форму після пологів.

Підготувала Інна Ляшенко