Основні правила догляду за волоссям

Красиве та шовковисте волосся завжди вважалося ознакою краси та доглянутості. Саме тому жінки з покоління в покоління шукають все нові і нові засоби для догляду за волоссям.

Сучасні жінки фарбують, завивають, укладають волосся, але більшість із цих дій можуть зашкодити, якщо не забезпечити належний догляд. До того ж наша зачіска є віддзеркаленням внутрішніх процесів – неправильне харчування, втома, стрес, шкідливі звички шкодять красі. Це призводить до того, що змінюється структура волосся, воно стає ламким, сухим та «січеться». Щоб уникнути цього і надовго зберегти блиск і здоров’я, дотримуйтесь таких рекомендацій!

Зверніть увагу на свій раціон.

У ньому обов’язково повинні бути присутніми вітаміни груп А, В, С, D, а також цинк, залізо і омега-3. Вживайте якомога більше овочів і фруктів, риби і морепродуктів, каш, рослинних олій.

Щоб зберегти волосся красивим і здоровим, мийте його не рідше двох разів на тиждень. Пам’ятайте, що не можна мити голову в надто гарячій або надто холодній воді: оптимальна температура – приблизно 35 градусів. Злегка змінюйте температуру води протягом миття, це покращить мікроциркуляцію крові у шкірі голови. Завершіть процедуру прохолодною водою щоб додати блиску та розгладити їх.

Не наносіть шампунь концентровано на одну ділянку голови, спочатку засіб необхідно спінити в долонях. Шампунь рекомендують використовувати двічі: змиваючи ароматну піну з волосся в першого разу, ви видаляєте бруд, пил і шкірне сало, а, використовуючи засіб повторно, – зміцнюєте волосся, робите їх більш пружними, об’ємними. Після закінчення миття ретельно промийте волосся, щоб повністю видалити залишки шампуню. Нанесіть бальзам або кондиціонер, залиште його на пару хвилин і знову змийте теплою водою.

Волосся необхідно захищати від дії холодних та гарячих температур, сонця, солоної води.

Прикривайте волосся від палючого сонця та від сильного морозу. При використанні термоукладки  волосся, краще використовувати спеціальні спреї з термозахистом.

Вибір зачіски також впливає на красу волосся. Тугий високий хвіст ‒ зачіска хоч і ефектна, але не дуже корисна. Вона призводить до ламкості волосся та послаблює волосяні цибулини. Жорсткі резинки, металеві заколки та інші аксесуари, що можуть виривати волосся ‒ вороги номер один. Найкорисніша зачіска ‒ вільно спадаюче волосся або легка коса.

Намагайтеся звести до мінімуму використання різноманітних засобів для стайлінгу, а також не зловживати сушкою феном. Пінки, лаки, спреї забивають пори, роблять волосся важким.

Якщо вам часто доводиться сушити волосся феном, то намагайтеся тримати його якомога далі від голови. Струмені гарячого повітря впливають на стан волосся не найкращим чином.

Зверніть увагу на те, чим ви розчісуєте волосся. Ніяких металевих гребінців! Найкращий вибір масажна щітка, яка обережно розділяє волосся та масажує шкіру голови. Не забувайте очищувати щітку від бруду, а при виборі нової ‒ надайте перевагу більш м’якій та з натуральних матеріалів.

Якщо ваше волосся заплуталося не дратуйтеся, а будьте делікатними: почніть розчісування із кінчиків, потім переходьте до коренів.

Залиште звичку «гратися» волоссям та постійно поправляти його. Це не лише може дратувати оточуючих, а й швидше забруднить його, зробить масним та неохайним.

Дотримуйтеся наших порад і нехай ваше волосся стане вашою гордістю!